Solo kandiderar till ordförande: ”Vet vad som behöver göras”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Eugenio Savio / TT

Efter tvisten med landslaget.

Nu meddelar Hope Solo, 36, att hon kandiderar till ordförande för det amerikanska fotbollsförbundet.

Jag vet exakt vad som behöver göras”, skriver målvakten på Facebook.

Hope Solo, 36, hamnade i blåsväder när hon gick till verbal attack mot Sverige efter OS i Rio och stängdes av från det amerikanska landslaget.

I slutet av september meddelade dock landslaget att tvisten var löst och att målvakten åter var tillgänglig för uttagning.

Men några fler matcher har det inte blivit.

”Behöver passion”

Nu har Solo nya planer på att slå sig in i det amerikanska fotbollsförbundet.

Som ordförande.

I ett långt inlägg på Facebook meddelar hon att hon kandiderar till posten och att hon därmed ämnar ersätta nuvarande ordföranden Sunil Gulati, som tidigare i veckan annonserade att han inte kommer ställa upp till nyval.

Solo har fört en ständig kamp för jämställdhet inom sporten och vill nu förändra det ”föråldrade” och ”arroganta” systemet.

Vi behöver passionerade och intelligenta fotbollsmänniskor som visar vägen inom förbundet. Strategin kan inte längre vara vinst före framgång. Förbundets hjärtefråga måste vara att utveckla ungdomsfotbollen i USA”, skriver hon bland annat.

”Har modet att göra det”

Vi har förlorat tron på vårt system, våra ledare, vår ungdomsverksamhet och på hur förbundet styrs. Nu måste vi omstrukturera våra mål och enas för att genomföra de förändringar vi kräver. Jag vet precis vad förbundet måste göra, hur man ska göra det och jag har modet att göra det”, fortsätter hon.

Enligt ESPN har en talesperson för Solo bekräftat att hon uppfyller kriterierna för att kandidera och deadline för ansökningen är den 12 december.

Valet uppges hållas den 10 februari.

Som spelare har Hope Solo bland annat vunnit två OS-guld, ett VM-guld och ett VM-silver och har totalt gjort 202 landskamper för USA.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Hope Solo

USA