Nykomlingen bröt Djurgårdens segersvit

avAdam Borg, Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Efter sju raka vinster och nollor tappade Djurgården poäng mot nykomlingen Trelleborg.

I slutskedet skrek hemmalaget efter straff - men efter slutsignalen var det mest besvikelse över insatsen.

– Jag tycker inte vi kommer upp i någon nivå alls. Vi ska inte behöva någon straff för att göra mål, vi ska göra mål på andra sätt, säger högerbacken Felix Beijmo.

Marcus Danielsson har inlett säsongen målglatt. Han blev stor hjälte i premiären mot Östersund med matchens enda mål. I hemmapremiären mot nykomlingen Trelleborg slog Danielsson till igen. Han dök återigen upp vid bortre stolpen och ordnade 1–0.

– Intränad variant. Det är ingen som touchar, utan den rinner rakt igenom. Jag kommer på bortre och stöter in den. Tanken är att jag ska komma på bortre, sen är det väl inte så att den ska gå igenom alla deras försvarare, säger Danielsson.

– Det är kul. Men tveksam till att det håller i sig.

Spräckte Djurgårdens nolla

Men Danielsson blev inte hjälte på sin födelsedag. För tio minuter in i den andra halvleken kvitterade gästerna genom mittfältaren Erik Andersson. Andersson tvekade inte när bollen dök upp framför fötterna på honom vid straffområdeslinjen. Med en behärskad bredsida placerade han in kvitteringen bakom en chanslös Andreas Isaksson.

– Alltid kul att göra mål. Jag tycker vi gör en bra match, både offensivt och defensivt. Med lite tur kanske vi får med oss tre poäng. Vi visste innan att de är skickliga och ha det mest av bollen, säger Andersson.

Målet var Djurgårdens första insläppta i tävlingssammanhang den här säsongen.

– Ett inlägg som dimper ner, jag är skymd. Jag ser inget. Han får bra träff och lägger den i första hörnet. Det är surt, givetvis. Men framför allt surt att vi inte tar tre poäng, säger målvakten Andreas Isaksson.

– Det är en smäll på käften.

Djurgården jagade sedan ett segermål samtidigt som Trelleborg krympte ytorna och låg rätt i defensiven. Närmast ett segermål var inhopparen Aliou Badji som missade två bra lägen i slutminuterna.

Men hemmapremiären slutade med en poäng för Djurgården. Högerbacken Felix Beijmo uttryckte sin besvikelse efter matchen.

– Jag tycker inte vi kommer upp i någon nivå alls, speciellt i andra halvlek. Det är först under de sista tio minuterna som vi skapar någonting alls. Det känns lojt, det känns som vi bara vill spela av andra halvlek och ta med oss tre poäng när vi har ledningen i halvtid. Första halvlek är helt okej, men andra halvlek är en riktig dålig halvlek av oss, säger Beijmo.

– Det är hemmapremiär, jag vet inte om några har nerver. Vi vill ha tre poäng, och då kan det bli så att någon går ner sig för att man vill att matchen ska ta slut. Det känns som att folk väntade på att vi bara skulle vinna matchen i stället för att ta tag i det och göra ett till.

”Vi ska inte behöva någon straff”

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var också besviken över resultatet.

– Resultatmässigt är vi jättebesvikna att vi inte tar tre poäng, säger Melkemichel.

– Vi skapar inte tillräckligt för att vinna matchen. Det är klart jag är missnöjd. Det är små marginaler. Det handlar om lite mer kvalité i de avgörande situationerna.

I slutskedet skrek spelarna i Djurgården efter straff då bollen såg ut att ta på armen på Dennis Hadzikadunic.

– Jag ser inget av det. Vi ska inte behöva någon straff för att göra mål, vi ska göra mål på andra sätt, säger Beijmo.

”Vi får gå till oss själva”

Högerbacken var nöjd med försvarsspelet, men tycker att laget måste fokusera mer på anfallsspelet framöver.

– Det hade varit en sak om vi gjorde en riktigt bra match och inte fick in bollen för att de låste oss på alla sätt. Jag tycker att vi får gå till oss själva och jobba mer på vårt anfallsspel. Nu har vi jobbat mycket på vårt försvarsspel och hållit många nollar. Jag tycker att det ser bra ut i dag med, men det är mer att de skapar på fasta situationer och inläggspel och andra bollar. Det gäller att vi får igång anfallsspelet, säger Beijmo och fortsätter:

– Vi visste hur matchen skulle se ut och den blev som vi hade förväntat oss. Det känns klyschigt att prata om bolltempo och de klassiska grejerna, men det är ändå de sakerna som saknas i dag.

Experternas tips: så slutar Allsvenskan 2018 00:42
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM