Atlanta fullbordade sannsagan – mästare i MLS

Hjälten: ”Mina grannar har puttat in lappar under min dörr”

avEmilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Mark J. Rebilas / X02835

Atlanta United FC har bara spelat i ligan i två säsonger.

Nu är de mästare i MLS.

I natt fullbordade laget sannsagan efter en 2–0-seger mot Portland.

Inför rekordpubliken 73 019 personer kunde kometlaget besanna drömmen och ta hem den första trofén till staden på 23 år.

För mindre än två år sedan förlorade Atlanta Falcons Super Bowl efter en episk kollaps. Laget tappade en 25-poängsledning och hela Atlanta har haft svårt att hämta sig sedan dess.

– Förhoppningsvis kan vi överglänsa det förflutna och skapa en ny framtid för staden, sa mittfältaren Jeff Larentowicz.

Och det var inte oväntat ligans målkung Josef Martínez som gjorde det. Martínez blev tidigare i veckan utsedd till ligans bästa spelare, och i natt blev han hjälte.

Martínez satte 1–0 i den 39:e minuten – hans totalt 35:e (!) mål för säsongen, ett nytt målrekord i MLS.

– Jag kände en hel del press inför matchen, mina grannar satte upp flaggor runt hela mitt hus och puttade in lappar under min dörr, berättade Martinez.

Tränaren slutar

Venezuelanen hade också ett finger, eller snarare ett huvud, med i spelet till det andra målet i andra halvlek. En frispark från Miguel Almirón gick via en nickande Martínez vidare till Franco Escobar som petade in bollen i mål.

Matchen slutade 2–0 och strax efter slutsignalen när Queens ”We are the champions” spelades i högtalarna, började staden planera för en segerparad under måndagen.

– Det är inte varje dag du vinner en titel. Att vara en del i det här är otroligt speciellt, jublade målvakten Brad Guzan.

Atlantatränaren Gerardo "Tata" Martino lämnar nu laget, enligt uppgifter i flera medier för att ta över Mexikos landslag.

– Om jag var tvungen att välja ett sätt att lämna på, är detta det bästa sättet. Det är så här jag ville att det skulle hända, sa tränaren Martino efter segern.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM