Bekräftar själv: ”Blir klart med Djurgården i dag”

Per Kristian Bråtveit ska ersätta Andreas Isaksson

Målvakten Per Kristian Bråtveit, väntas skriva på för Djurgården i dag.
Målvakten Per Kristian Bråtveit, väntas skriva på för Djurgården i dag.

Här är Djurgårdens nya målvakt.

Per Kristian Bråtveit bekräftar att han blir klar för Djurgården inom kort.

– Jag tror och hoppas att det blir klart i dag. Jag är redo att bli Djurgårdens spelare, säger norrmannen.

Senare under dagen blev affären officiell.

Expressen rapporterade under tisdagen att 22-årige Per Kristian Bråtveit bara var detaljer från att bli Djurgårdens målvakt. Nu kan Sportbladet berätta att allt är klart. Det bekräftar målvakten själv för oss.

– Ja, jag tror att det blir klart i dag. Jag hoppas att något händer snart. Jag är redo att bli Djurgårdens spelare. Annars skulle jag inte resa till Sverige för att bekanta mig med klubben, om jag inte var imponerad skulle jag inte komma hit.

På hur många är kontraktet?

– Tre eller fyra år.

”Fått ett väldigt gott intryck”

Haugesunds målvakt har alltså bekantat sig med Djurgården de senaste dagarna och besökt såväl träningsanläggning som arena.

– Kaknäs är otroligt fint. Det ligger bra till och jag gillar verkligen anläggningen. Även arenan som är större än vad jag trodde. Det gillade jag. Jag har fått ett väldigt gott intryck.

Han har pratat med Djurgårdens förre målvakt Kenneth Höie om den nya klubben.

– Jag ringde honom och han berättade att Djurgården kommer vara en större klubb än du tror. Att det inte är lätt, men att klubben är fantastisk.

”Slösar inte en massa pengar”

Bråtveit har även diskuterat Djurgården med sportchefen Bosse Andersson.

– Vi har snackat om klubben och vilka ambitioner de har. Hur de driver föreningen. Det verkar väldigt bra, allt. De slösar inte massa pengar utan har en sund ekonomi och sköter klubben bra.

Du kommer ersätta Andreas Isaksson. Hur känns det?

– Jag har förstått att han hade en stor karriär i Djurgården. Det blir såklart en svår man att ersätta. Men jag hoppas att det blir bra och att supportrarna kan ta emot mig på ett bra sätt. Att de ger mig lite tid att anpassa mig.

”Redan över 100 matcher”

Senare under onsdagen blev affären helt officiell. Bråtveit skrev på ett fyraårskontrakt med Djurgården.

– Det känns fantastiskt! Det bor 35 000 i Haugesund, men här är det över en miljon. Så det får man försöka anpassa sig till, säger han till Djurgårdens hemsida.

Sportchefen Bosse Andersson är väldigt nöjd.

– Det är en ung spännande målvakt som trots sin unga ålder redan har gjort över 100 matcher i Elitserien och spelat internationella matcher. Han var en bidragande orsak till att Haugesund kom fyra i Elitserien förra året där han höll tolv nollor. ”PK” är en profil och lite annorlunda målvakt och vi är väldigt glada att han har valt Djurgården. Han ser det som sitt nästa steg i karriären och han har höga ambitioner där han vill se till att vi befinner oss i toppen av Allsvenskan och slåss om Europa-platser, säger han till hemsidan.

Andreas Isaksson.
Andreas Isaksson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.