Crespo Kamara utburen på bår – befaras svår skada

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Oturs- och skadeförföljde Alhassan ”Crespo” Kamara, 25, riskerar att ha åkt på en svår knäskada.

Anfallaren bars ut på bår med svåra smärtor efter bara nio minuter när hans Panaitolikos mötte Aris borta i den grekiska ligan.

– Läkarna vill inte säga något än. Men det ser inte bra ut, säger han till Sportbladet.

Den tidigare allsvenske stjärnan lämnade Häcken i somras för grekiska Panaitolikos.

Efter att ha gått mållös av planen i de första sju matcherna för sin nya grekiska klubb har det den senaste tiden lossnat i målskyttet för anfallaren med rötterna i Sierra Leone.

I de fem senaste matcherna har Crespo Kamara svarat för fyra mål och Panaitolikos, som även har Sebastian Eriksson i laget, har klättrat i tabellen.

25-åringen som tidigare bland annat spelat för AIK, och fick sitt genombrott när han gjorde 14 mål för Örebro i allsvenskan 2014, har varit förföljd av skador under många år.

”Tappade kontrollen”

I bortamatchen mot Aris i Thessaloniki gick Kamara upp en i duell vid ett inlägg i nionde minuten och försökte cykelsparka bollen mot mål. I stället fick Kamara försvararen Georgios Delizisis över sig, landade illa och vred det vänstra knät illa i fallet.

– Jag tappade kontrollen i den situationen, säger han. Jag kände att något var fel direkt. Smärtan var tio av tio, säger han till Sportbladet.

Anfallaren låg kvar på planen, grinade illa av smärtorna och bars av planen på bår.

Han fördes till ett sjukhus i Thessalonoki där han undersöktes. När Sportbladet pratar med Kamara är han på väg därifrån tillsammans med Panaitolikos läktare.

Ser inte bra ut

– De har gjort flera undersökningar, men vill inte säga något än. Men det ser inte bra ut.

Hur mår du?

– Självklart funderar jag mycket. Jag har varit skadad tidigare. Jag vet att jag kommer komma tillbaka den här gången också, starkare än någonsin.

– Man blir alltid rädd när man kan ha fått en svår skada. Jag vet hur besviken man blir över att inte kunna göra det jag älskar mest – att spela fotboll.

Publicerad: