Benitez: Ni kunde fått mer för Torres, Pool!

FOTBOLL

”Det är mycket pengar, men det kunde ha varit bättre”

1 av 25 | Foto: Cristiano Ronaldo Ålder: 25 Nationalitet: Portugal Positon: Anfallare Från: Manchester United till Real Madrid 2009 Prissumma: 795 183 000 kr

Vinterfönstrets stora övergång var Fernando Torres flytt till Chelsea.

Liverpool fick 500 miljoner kronor för den spanske anfallaren, den dyraste värvningen i England någonsin. Men enligt förre Liverpooltränaren Rafael Benitez var det alldeles för billigt.

– Ifjol pratade vi om 760 miljoner kronor, säger den spanske tränaren.

Foto: Torres och Benitez.

Under transferfönstret sista dag small det till rejält i England. Chelsea stod för en rekordvärvning när klubben köpte Fernando Torres för 500 miljoner kronor av Liverpool.

Klubben ersatte sedan spanjoren med Englands näst dyraste värvning när man hämtade in Andy Carroll från Newcastle för 360 miljoner kronor.

Rafael Benitez är dock inte imponerad av Liverpools affärer. Den spanske tränaren, som värvade Torres till den engelska klubben från Atlético Madrid 2007, anser att Pool borde ha fått bättre betalt för anfallsstjärnan.

– Ifjol pratade vi om 760 miljoner kronor. Folk pratade om att vi kanske skulle få något bud från en annan klubb, och de pratade om 760 miljoner kronor, säger Benitez enligt Sky Sports.

Benitez vill tillbaka

– Torres har inte presterat på samma nivå den senaste tiden, men han är fortfarande en väldigt bra spelare. Det är mycket pengar, men det kunde ha varit bättre.

Benitez lämnade Liverpool för Inter förra sommaren. Men efter bara sex månader valde den italienska klubben att sparka tränaren.

Roy Hodgson, som ersatte Benitez, fick sparken av Liverpool i januari. Nu tränas klubben av Kenny Dalglish.

Benitez skulle dock mer än gärna återvända till Pool igen.

– Att vara manager för Liverpool är en dröm. Men för tillfället gör Kenny det väldigt bra, så jag får vänta och fortsätta att följa matcher.

Bildspel: Tidernas 25 dyraste värvningar

ARTIKELN HANDLAR OM