Patos solomål frälste Milan mot Chievo

FOTBOLL

Avgjorde med vackert mål

Milan var på väg mot en oväntad poängförlust.

Då bestämde sig Pato för att frälsa laget.

Han stod för en snygg soloraid och satte 2–1 – vilket blev slutresultatet.

– Han är en lysande spelare, säger tränaren Massimo Allegri.

Milan stod inte för någon glimrande insats.

Efter en okej första halvlek flyttade laget ner positionerna i den andra halvleken, och sökte i stort sett enbart Zlatan Ibrahimovic med långbollar.

Nickade in kvitteringen

Men det fungerade inte speciellt bra. Chievo tog över det mesta av händelserna och kvitterade rättvist efter 61 minuter då Kevin Constant slog ett bra inlägg som en helt omarkerad Gelson Fernandes kunde nicka in.

1–1 såg sedan ut att stå sig matchen ut.

Men istället klev han fram, Milans matchvinnare. Den här gången hette han inte Zlatan Ibrahimovic. Istället var det Alexandre Pato som frälste Milan.

Utökar serieledningen

Efter 81 minuter fick Pato bollen på vänsterkanten, avancerade in i straffområdet och drog två Chievo-spelare innan han avslutade med ett skott som gick stolpe in.

Det blev det sista målet i matchen, och Milan vann därmed med 2–1. I och med det leder Milan nu Serie A, fem poäng före Napoli. Napoli kan dock minska avståndet till tre poäng då de möter Catania senare i kväll.

Efter matchen hyllade tränaren Massimo Allegri Pato.

– Tyvärr har vi saknat honom mycket den här säsongen på grund av skada. Han är på väg att komma tillbaka i form och de kommer alltid att finnas plats för honom i detta lag eftersom han är en lysande spelare, sade Allegri.

Zlatan okej

Hur Zlatan spelade? Okej, men han skapade inte speciellt många heta målchanser i matchen.

Matchen var Milans tolfte raka på bortaplan utan förlust.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A