”Det spekuleras alltid i att vi inte går för vinst”

FOTBOLL

Oväntad poängtapp – nu måste Barça lita på rivalen

Barcelona åkte på årets mest oväntade poängförlust i Gijón.

I kväll får de be lokalrivalen Espanyol om hjälp att hålla Real Madrid på behörigt avstånd.

– Det spekuleras alltid i att vi inte går för vinst, men det är bara dåliga ursäkter, säger Espanyols lagkapten Luis García.

Foto: REUTERS/AP
Bara en poäng för Messis Barça - nu tvingas de hoppas på rivalen Luis Garcia (till vänster) och hans Espanyol.

Barcelona hade bara förlorat fyra poäng i ligan i år när de åkte på säsongens andra oavgjorda resultat. Borta mot Sporting Gijón hamnade katalanerna i underläge och fick vänta på ett kvitteringsmål till matchens åttionde minut, då David Villa slog till.

– Vi nöjer oss aldrig med en poäng, vi vill alltid vinna, men i dag var Sporting överlägsna på flera sätt, säger målskytten efter matchen till tidningen AS.

I en liga som många i Spanien tagit för avgjord öppnar därmed Pep Guardiolas lag dörren för Real Madrid, som ligger åtta poäng efter i tabellen, med en match mindre spelad.

I kväll får Barça sätta hoppet till att lokalkonkurrenten Espanyol gör vad de kan för att ta tre poäng hemma från gästerna från huvudstaden.

”Spekuleras alltid”

Men att Espanyol skulle vara mindre intresserade av att slå Real Madrid för att hjälpa Barcelona på traven är bara påhitt, enligt klubbens lagkapten.

– Det spekuleras alltid inför det här mötet, men det är bara Barcelonasupportrarnas dåliga ursäkt, säger Luis García.

Espanyol ligger sexa i tabellen och har en fjärdeplats, som skulle innebära kval till Champions League nästa år, inom räckhåll.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga