Blåvitt jagar Viktor Elm

Publicerad:

”Vill han hem är vi absolut intresserade”

GÖTEBORG. IFK Göteborg spänner musklerna inför nästa år.

Högst upp på Håkan Milds önskelista: Viktor Elm, 25.

– Vill han hem är vi absolut intresserade, säger sportchefen.

Foto: Bildbyrån
HÖGST PÅ LISTAN Viktor Elm hade en tung säsong i fjol, men är nu ordinarie på mittfältet i Heerenveen. Något som kan göra det svårt att locka hem honom.

Efter ännu en fiaskosäsong gör Blåvitt stora förändringar för att på allvar kunna utmana om SM-guldet nästa höst. Sedan i juni har Philip Haglund, 24, Emil Salomonsson, 22, Daniel Sobralense, 28, och John Alvbåge, 29, kontrakterats. Och den 1 december håller nye tränaren Mikael Stahre, 36, sitt första pass på Kamratgården.

Men sportchefen Håkan Mild är inte färdig. Enligt Sportbladets källor är klubben på jakt efter en mittback och en innermittfältare.

– Nja, en mittfältare och en försvarare har vi sagt, säger Mild utan att vilja vara mer precis.

Enligt samma källor är Heerenveens Viktor Elm, 25, IFK Göteborgs drömvärvning. Smålänningens kontrakt löper ut till sommaren.

– Vi tittar på många namn och han är en av dem. Viktor är passningsskicklig, har blick för spelet och ett bra tillslag. Han hade gärna fått komma hit, säger Håkan Mild.

Kommer ni att göra ett seriöst försök?

– Om han vill flytta hem är vi absolut intresserade, så mycket kan jag säga, fortsätter Mild. 

Men det är naturligtvis en allt annat än lätt värvning att ro i land. Mellanbror Elm hade en tung säsong i fjol och tappade sin landslagsplats, men är nu ordinarie på mittfältet i Heerenveen. Han är i rätt fotbollsålder, har ett utgående kontrakt och samtliga storklubbar i Norden har förstås koll på hans situation. Plus konkurrenterna i Holland.

– Vi siktar högre än allsvenskan, men stänger inga dörrar. Det känns som att hans karriär är på väg uppåt och han har chansen att komma med i EM-truppen. Jag har svårt att tro att det blir allsvenskan, men det är upp till Viktor att bestämma, säger Elms agent Patrick Mörk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM