”Vi kommer att prata med Prioritet Finans”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

IFK kallar sponsorn till möte efter granskningen

IFK Göteborg agerar direkt efter Uppdrag Granskning.

I ett sent möte på onsdagen beslutade klubbledningen att öppna en diskussion med Prioritet Finans.

– Naturligtvis känns det inte alls bra på vilket sätt vår stjärnsponsor framställs i Uppdrag Granskning och den roll IFK Göteborg får spela i sammanhanget, säger ordförande Kent Olsson i ett pressmeddelande.

SVT:s program började sändas 20.00 i kväll. Långt före 21.00, då det slutade, reagerade tittare starkt via twitter på uppgifterna om Prioritet Finans (stjärnsponsor till IFK Göteborg) samröre med kriminella.

”IFK är inte granskade”

IFK Göteborgs klubbdirektör Seppo Vaihela såg också reportaget. Han och övriga i ledningen insåg att något var tvunget att göras direkt och klubben höll därför ett krismöte på onsdagskvällen.

– Det som är viktigt för oss , först och främst, är att notera att IFK Göteborg inte är granskade. Det är viktigt att kommunicera i det här läget, sade Vaihela till Sportbladet.

– Nu har vi sett och lyssnat på programmet och vet också att Prioritet Finans har skrivit på hemsidan med anledning av exemplen, säger Vaihela.

Hur ställer du dig till programmet?

– Vad vi konstaterar är att Uppdrag Granskning och Prioritet Finans har helt olika uppfattningar. Ord står mot ord. Vi har nu samlat ett antal personer som kommer sitta ner och föra en diskussion. Under kvällen kommer vi skicka ut ett pressmeddelande från IFK Göteborg.

”Hoppas på förståelse”

Mötet resulterade i ett pressmeddelande vid 23:00 där klubben informerar om att de nu kommer inleda samtal med Prioritet Finans om innehållet i SVT:s granskning.

– Naturligtvis känns det inte alls bra på vilket sätt vår stjärnsponsor framställs i Uppdrag Granskning och den roll IFK Göteborg får spela i sammanhanget. Vad vi närmast kommer att göra är att sätta oss ned och prata med Prioritet Finans, säger ordförande Kent Olsson.

– För alla i och runt föreningen, för våra partners och för våra supportrar ska vi givetvis reda ut det här så snart som möjligt. Om det krävs ett eller flera möten med Prioritet Finans återstår att se, likaså hur lång tid som krävs. Vi hoppas på förståelse för det.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN