Abidal erbjuds nytt kontrakt

FOTBOLL

BARCELONA. Eric Abidal, 32, vill avsluta karriären i Barcelona och spela minst två år till.

Barcelona erbjuder fransmannen ett år med möjlighet till ett till.

I veckan träffas partnerna för att komma överens.

Eric Abidals kontraktssåpa fortsätter, sedan det står klart att klubben vill erbjuda den franske försvararen ett ettårskontrakt med option på ett år till.

– Jag vill avsluta min karriär i Barcelona, som är världens bästa klubb. Helst vill jag stanna i två år, men om det blir ett år plus option på ett till så kan jag acceptera det också, säger Abidal.

Sedan tidigare har det rapporterats att Barcelona vill kunna bryta kontraktet med Abidal om han får för lite speltid under kommande säsong och att en överenskommelse skulle innehålla ett års kontrakt med chans till förlängning beroende på hur många matcher Abidal spelar i år.

Abidal har, enligt flera spanska tidningar, propsat på ett tvåårskontrakt, och fransmannen har redan uppvaktats av andra klubbar, däribland hårdsatsande PSG i hemlandet.

Men nu tycks Abidal ha ändrat inställning.

– Jag vill helst skriva på för två år, men ett år med option på ett till är också okej. Om vi inte skulle komma överens handlar det inte om pengarna. På torsdag ska vi träffas och prata och jag tror att jag kommer att vara nöjd efter det mötet, säger Abidal enligt Mundo Deportivo.

Abidal har matchats försiktigt sedan hans comeback i maj efter att ha tvingats operera bort en tumör i levern. Förra veckan spelade han nittio minuter med Franskrikes landslag när man kvalificerade sig för EM efter 1–1 mot Bosnien.

– Min hälsa är perfekt, jag är redo för spel och jag känner att jag gör det bra, säger Abidal.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga