Paulinho lämnar Hammarby

FOTBOLL

”Har varit frustrerande”

Foto: Paulinho

Han skulle vara med och föra Hammarby till allsvenskan.

Men efter tre mål på 26 matcher och en fiaskosäsong för laget lämnar nu Paulinho i samförstånd med klubben.

– Det har varit frustrerande, säger brassen till klubbens hemsida.

Paulinho skrev på ett ettårskontrakt när han återvände till Hammarby inför säsongen. Efter årets misslyckande väljer de båda parterna att skiljas åt. 32-åringen lämnar därmed klubben med omedelbar verkan.

”Inte som man förväntat sig”

– Det var kul att komma tillbaka till Hammarby som betyder mycket för min karriär. Tyvärr går det inte alltid som man förväntar sig, målet var att vara med och ta upp Hammarby i Allsvenskan men vi gjorde en dålig säsong. Men det har ändå varit positivt att spela i Hammarby igen och jag har lärt mig mycket av den här situationen vi varit i, och jag känner mig närmare fans och klubben. Det var positivt, säger brassen till klubbens hemsida.

Både Paulinho och Hammarby var en stor besvikelse under årets superetta. Anfallaren gjorde bara tre mål och laget klarade sig kvar först efter ett drama i allra sista omgången.

”Har mer att ge”

– Det har varit frustrerande för man vet att man har mer att ge. Man behöver kontinuitet på sin position som fotbollsspelare. Det är ingen hemlighet att jag vill spela som anfallare, men jag ville göra det bästa för Hammarby och såg det som en utmaning att få spela på högerkanten där jag aldrig spelat tidigare. Jag vill hjälpa till och jag vill vara på planen. Men fotboll är resultat, så är det, och jag vill bara säga att jag hela tiden gjort mitt bästa och agerat professionellt, säger Paulinho.
Vad händer för dig nästa säsong?
– Nu har jag varit tio år i utlandet. Vad jag ska göra i framtiden är ett beslut jag måste fatta i lugn och ro. Ska jag spela i Brasilien, i Sverige eller i ett annat land? Just nu vet jag inte. Den här säsongen har varit jobbig mentalt, så nu ska jag åka hem och träffa min familj i Brasilien och bara ta det lugnt. Sen ska jag fundera på hur jag ska göra nästa säsong.

Brassen är den åttonde spelaren som inte fått förnyat kontrakt med Hammarby.

ARTIKELN HANDLAR OM