Nå, är han störst genom tiderna?

FOTBOLL

Tio svenskar om Zlatan Ibrahimovic

Vad tycker svenska folket om Zlatan Ibrahimovic?

Sportbladet ställde två frågor till tio svenskar mellan 10 och 100 år.

1. Vad tycker du om Zlatan?

2. Är han den största svenska idrottspersonen genom tiderna?

Johan Berntsson, 100 år, Varberg:

1. Ja, han är ju bra på att göra mål.

2. Det är svårt att säga, det har funnits många bra svenska idrottare. Men han är ju en av dem.

Sven Asp, 90 år, Stockholm:

1. Han är en duktig spelare, men jag gillar inte all den exponering han får i media.

2. Det har funnits så många duktiga idrottsmän, Gunde Svan och Sixten Jernberg bland annat. De var utöver fantastiska idrottsmän också fina personligheter. Det är så svårt att jämföra.

Bengt Nyholm, 80 år, Mantorp:

1. Han är väldigt duktig, och har varit lyckad på de flesta ställen han har varit. Hans personlighet och självförtroende går hem hos den nya generationen. Han har också utvecklats, både som lagspelare och människa.

2. Det går inte att jämföra generationer på det sättet. Att jämföra Zlatan idag med Gunnar Nordahl och Nils Liedholm som var otroligt stora på den tiden, det blir inte rättvist. Det är som att jämföra löpare från 40-, 50-talet med de idag, när material och träning är så mycket annorlunda. Det är bara orättvist för alla.

Helen Ankarberg, 70 år, Oskarshamn:

1. Det verkar vara en bra kille, som gör bra ifrån sig i sitt nya hemland.

2. Nej, inte för mig. Jag tycker att Ingemar Stenmark är den störste. När han var aktuell stod hela Sverige stilla när han åkte. Han var ju lite speciell, men ändå så älskad av alla.

Peter Larsson, 60 år, Skummeslövsstrand:

1. Jag tycker att han är en spännande person med ett stort ego. Men en fantastisk idrottsman med en positiv vibration, och som är värd all den uppskattning han får.

2. Nej, jag tror det finns de som är större, även om det är svårt att jämföra prestationer över tid. Det är inte självklart att han är störst, men han är med på topp tio i alla fall.

Marika Domanski Lyfors, 50 år, Vallentuna:

1. Det är ju en fantastisk fotbollsspelare, och en charmig person.

2. Det är svårt att jämföra prestationer, men det är klart att han är en mycket duktig spelare. Men det har funnits så många profiler, så jag vet faktiskt inte.

Pernilla Wiberg, 40 år, Monaco:

1. Jag känner honom ju inte privat så, men det han har gjort, och fortfarande gör osm elitidrottare är beundransvärt.

2. Det är är så svårt. Man kan inte jämföra olika idrottare och olika tider. Det är som att jämföra äpplen och päron. Men han är ju en av våra största just nu.

Anette Magnusson, 30 år, Oskarshamn:

1. Han är en bra spelare, och en stor förebild.

2. Nej, inte som jag tycker. Det finns andra som har gjort större prestationer inom sitt område. Ingemar Stenmark och Gunde Svan för att nämna två.

Tina Johansson, 20 år, Kalmar:

1. Nej, jag tycker han är rätt överskattad. Det skrivs så mycket om honom, men så bra tyckert jag inte han är. Han gör inte så mycket nytta mot de andra storlagen, har inte varit så jättebra i landslaget. Jag tycker också att han bara har ett spelsätt, och blir det inte så blir han osynlig.

2. Nej, det tycker jag Björn Borg är. Zlatan har inte åstadkommit tillräckligt mycket än för att vara den störste. Inte än. Men han skulle kunna bli.

Fabian Samuelsson, 10 år, Vimmerby:

1. Han är en duktig fotbollsspelare, och har ett bra skott.

2. Ja, det är han.

Enkät: Erik Lindrén

ARTIKELN HANDLAR OM