Zlatan i natt: Det känns fantastiskt

FOTBOLL

Ibrahimovic efter nya ligaguldet med Milan

1 av 18 | Foto: REUTERS

Rom/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic säkrade sin tionde ligatitel på lördagen.

Efter matchen stängde svensken in sig i omklädningsrummet men kom till sist ut och berättade för Sportbladet om känslorna.

– Det känns fantastiskt, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic måste ha satt någon form av rekord med sin makalösa titelrad. Årets ligatitel med Milan är svensken nionde på tio år och hans åttonde raka. Detta för fem olika klubbar (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan) i tre olika ligor.

”Jag är jätteglad”

När övriga lagkamrater gav TV-intervjuer på planen valde Ibrahimovic att fokusera på firandet. Först strax innan ett på natten, svensk tid, kom 29-åringen ut och träffade Sportbladet.

– Det känns fantastiskt. Jag är jätteglad, säger Ibrahimovic.

Ibrahimovic och hans Milan har fortfarande chansen kvar att dessutom vinna italienska cupen och därmed dubbeln. Det skulle understryka den fantastiska debutsäsong som svensken haft i Milan.

”Vi har lidit”

– Vi har lidit men nu har vi vunnit, säger Zlatan.

Innan värvningen av Ibrahimovic i somras hade den titeltörstande klubben inte vunnit ligan sedan 2004. Det är bara att stämma in i det Milanägaren Silvio Berlusconis egen TV-kanal Mediaset skriver på sin hemsida.

”Ni styrelseledamöter i Juventus, Real Madrid eller Manchester City som nu planerar för en säsong som ska leda till att ni vinner det nationella mästerskapet borde inte ha några tvivel. Slå numret till Mino Raiola till att börja med och be om Zlatan Ibrahimovic”.

ARTIKELN HANDLAR OM