”Har gått ner 5-10 kilo”

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-03-26

Daniel Sjölund missar premiären – kris i Dif.

Mittfältskrisen ökar i Djurgården inför den allsvenska starten.

Ingen vet när Daniel Sjölund – som rasat i vikt – kan spela igen.

– Det är väldigt mystiskt, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till TT.

Följ ämnen

På söndag har Djurgården allsvensk fotbollspremiär borta mot IFK Norrköping. Då kommer inte Daniel Sjölund, 24, att spela. Ålänningen, som för en månad sedan fick problem med ett virus och ådrog sig svåra magproblem, väger fortfarande alldeles för lätt.

– Ja, utan att veta exakt hur mycket Daniel gått ner skulle jag gissa på 5–10 kilo. Han har inte fått behålla maten under en längre tid. Vi vet inte hur eller när han fått i sig det här. Tyvärr kan vi inte svara på när han kan spela igen. Det kan gå ganska fort, det kan ta över en månad, säger Paul Lindholm till TT.

– Vi måste försöka att utöka Daniels magsäck successivt. Han kan inte vara med på vissa pass för att han måste få ett överskott på energi. Dessutom har han nästan missat en månad av viktig träning och det är inte bra.

Samtidigt går Djurgårdens viktiga rivjärn Aki Riihilahti långtidsskadad och rehabiliteringstränar sin lårskada.

Djurgårdens mittfält är ordentligt i spillror.

– När det blev klart att Aki skulle bli borta en längre tid såg vi ju Sjölund som en naturlig ersättare på den positionen. När han är borta försvinner ett alternativ till och vi har i stort sett ”bara” Andrej Comac och Martin Andersson kvar där. Jag och Siggi (tränare Jonsson) hoppas att vi kan ha en eller två nya mittfältare klara till premiären, säger Paul Lindholm.

Daniel Sjölund har gjort nio A-landskamper för Finland och slog igenom tidigt när han i början av 2000-talet provade lyckan i Liverpool.