”Rasistattack mot Evra bakom utbrottet”

Publicerad:
Uppdaterad:

Tevez: ”Patrice mottog en grov förolämpning”

Nu kommer förklaringen till Patrice Evras vredesutbrott.

– Patrice mottog en grov förolämpning från en medlem i Chelsea-lägret, säger lagkamraten Carlos Tevez.

Det var efter lördagens heta toppmöte mellan Chelsea och Manchester United som United-stjärnan Evra brakade ihop med Chelseas funktionärer på Stamford Bridge.

Upprinnelsen ska ha varit att Uniteds bänkspelare blev tillsagda att inte springa på gräsmattan när de skulle jogga ned – något som Uniteds spelare vägrade.

”Omringade av funktionärer”

I samband med det uppstod en argumentation och det var då som Patrice Evra fick motta minst ett slag mot ögat – och en grov förolämning. The Guardian uppger att en källa nära Evra påstår att det handlar om ett rasistiskt påhopp – något som dock dementeras av United, enligt nyhetsbyrån AP.

– Patrice blev grovt förolämpad av en medlem i Chelsea-lägret. Han krävde en förklaring, men då flög de på honom. I vanliga fall hade vi självklart försökt att försvara vår lagkamrat, men inom ett par sekunder var vi omringade av funktionärer, säger Evras lagkamrat Carlos Tevez till The Guardian.

– Jag tror att kamerabilderna kommer att visa hur vi blev förolämpade. Jag har aldrig varit med om någonting liknande i min karriär, fortsätter Tevez som gärna samarbetar om FA vill utreda händelsen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN