Allsvenskan i fotboll

Tobias Hyséns svar på bänkningen – drömmål

FOTBOLL

”Det har varit lite si och så med självförtroendet”

Bänkad – igen.

Men Tobias Hysén tog petningen på rätt sätt och satte ett drömmål när han byttes in.

– Det var skönt. Det har varit lite si och så med självförtroendet, säger Hysén efter Göteborgs storseger med 4–0 mot Norrköping.

Gästerna IFK Norrköping inledde annars bäst och hade flera bra lägen att ta ledningen. Men målen uteblev och i stället kom 1–0 för Göteborg strax före paus – tack vare ett självmål av Thomas Magnusson.

I en duell med Jonas Wallerstedt nådde Magnusson högst, men nickskarvade bollen i eget nät. Med viss hjälp av Wallerstedt, bör tilläggas, som kanske borde ha fått frispark emot sig för en knuff i ryggen.

”Det behövdes”

Sedan, åtta minuter efter paus, var det Tobias Hyséns tur att kliva in i handlingarna. Hysén, som ersatt skadade Jonathan Berg i 37:e minuten, djupledsspelade till Pontus Wernbloom som väggspelade med en intelligent klackning och Hysén direktsköt in 2–0 i nät.

Ett mycket vackert mål.

– Det var kul. Jag fick ett mål snabbt i andra halvlek. Det behövdes. Det har varit lite si och så med självförtroendet, men förhoppningsvis vänder det nu, säger Hysén, som hoppas tillhöra startelvan i fortsättningen, till TV4.

– Det kändes bra i dag, men det är bara att köra på. Vi har många bra spelare och alla vill spela. Det är bara att bita ihop och köra när man väl får chansen. Och i dag tycker jag att jag tog den.

”Fick en skrapa i halvtid”

Resten blev en transportsträcka till tre poäng för Göteborg. Gustav Svensson sköt 3–0 med hjälp av Norrköpings David Nordbeck som försökte täcka skottet, men i stället touchade bollen så att den gick i en båge över målvakten Nuredin Bakiu. Inhopparen Mathias Ranégie nickade sedan in 4–0.

– I första halvlek var vi inte med riktigt, det kändes som att vi sprang runt och joggade. Norrköping gjorde det svårt för oss. Men sedan fick vi oss en skrapa i halvtid och kom ut som ett nytt lag, säger Hysén till TV4.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll