Hyllar avlidne kaptenen – ändrar namn på träningsanläggningen

Foto: AFP
Supportrarna hyllar sin bortgånge lagkapten.
FOTBOLL

Fiorentina sörjer sin bortgångne lagkapten Davide Astori.
Nu väljer klubben att döpa om sin träningsanläggning efter mittbacken – som en hyllningsgest till spelaren och hans familj.
– Vi tycker att det är rätt sak att göra, säger klubbens sportchef Mario Cognigni.

För två veckor sedan gick den italienska landslagsmittbacken Davide Astori bort – och hela fotbollsvärlden har varit i sorg sedan dess.

Astoris klubblag, Fiorentina, har haft flera hyllningsceremonier för den avlidne spelaren, och i helgen spelade de sin första match sedan beskedet om kaptenens tragiska bortgång.

Nu kommer Fiorentinas sportchef Mario Cognigni med beskedet att klubben, utöver att pensionera Astoris tröja nummer 13, även kommer att döpa om sin träningsanläggning efter spelaren.

– Vi vill namnge vår anläggning efter Davide eftersom att det var hans hem. Det kommer att heta Centro Sportivo Davide Astori, och det är bara det första initiativet av många som vi tar för att minnas denna speciella människa, säger Cognigni till italienska Premium Sport.

Tusentals supportrar på plats

Astori begravdes förra veckan i Basilica di Santa Croce i Florens. Ungefär 7 000 Fiorentina-supportrar närvarade och visade sin respekt för spelaren och hans familj.

Cognigni säger i intervjun med Premium Sport att klubben är tacksam för allt stöd som de har fått.

– Det har varit en jobbig vecka. Jag vill tacka alla som har hört av sig och visat sin respekt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM