Silva: ”Tror Neymar stannar”

FOTBOLL

Neymar fick se PSG åka ur Champions League från Brasilien.
Nu frågar sig supportrarna om brassen blir kvar i klubben nästa säsong.
– Vi får se vad som händer resten av säsongen och efter VM, säger landsmannen Thiago Silva.

PSG fick lämna Champions League bakvägen, utan sin största stjärna på planen. Neymar opererades i helgen i Belo Horizonte i Brasilien och fick se Paris Saint-Germain förlora mot Real Madrid från andra sidan Atlanten.
Under säsongen har han flera gånger kopplats samman med just den spanska mästarklubben och flyttryktena lär inte avta efter PSG:s europasorti.

– Jag tror att Neymar stannar. Han har sagt det och Neymars pappa säger samma sak. Men vi får se vad om händer resten av säsongen och efter VM, säger Thiago Silva om landsmannens framtid.

Neymar stolt ändå

Lagkamraten och landsmannen Marquinhos säger efter matchen:
– Jag ber Neymar att stanna, vi måste ta vår tid och mogna för att bli starka. Han är en viktig spelare för oss, han måste tro på vårt projekt och vårt lag.
Neymar själv postade en uppdatering på sociala medier efter PSG:s förlust där det stod att läsa: ”Jag är ledsen över förlusten och ännu mer ledsen över att inte vara på planen med mina lagkamrater. Det som gör mig stolt är att se hur alla ansträngde sig.”

Neymar värvades till PSG från Barcelona förra sommaren för rekordsumman 2.2 miljarder kronor. Det är första gången sedan han kom till Europa som brassen missar kvartsfinal i Champions League.

Brassen väntas vara tillbaka i spel i slutet av säsongen.

Foto: NELSON ALMEIDA / AFP
Neymar med sin mamma i bilen i Brasilien där superstjärnan opererat foten.
De har vunnit herrarnas Champions League på 2010-talet 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar