Skandalen kan få stora konsekvenser: ”Skämmer ut familjen”

Vännerna rädda att Coleen ska lämna Wayne Rooney

avDaniel Sörensen

Wayne Rooney uppges vara illa ute.

Både hans sponsorer och hans fru Coleen ska enligt Daily Mail ha tröttnat på hans beteende efter den senaste skandalen.

– Coleen hade hoppats att flytten till Amerika skulle bli en nystart för familjen. Men det senaste gripandet skämmer ut familjen ännu mer, säger en källa till den brittiska tidningen.

Den 16 december är ett datum som Wayne Rooney, 33, gärna glömmer.

Efter att ha mixat receptbelagda sömntabletter med alkohol greps engelsmannen för förargelseväckande beteende på Washington Dulles International Airport, då han svurit och agerat aggressivt. Hans talesperson berättade att Rooney varit på jobbresa i Saudiarabien och blivit yr på planet efter att ha druckit alkohol.

Spelarens klubb, DC United (från Washington DC) uttryckte sig på följande vis:

”Vi är medvetna om nyhetsrapporterna som indikerar att Wayne Rooney greps i december. Vi förstår att det finns ett intresse från media kring det här men anser att det är ett privat ärende gällande Wayne som DC United kommer hantera internt. Vi kommenterar inte saken ytterligare.”

Satt i fyllecell i fyra timmar

De inblandade parterna var förtegna om vad som egentligen hände på flygplatsen.

Nu skriver den brittiska tabloiden Daily Mail att händelsen – som verkar vara lite stökigare än vad som först rapporterades – kan få stora konsekvenser för anfallaren. Enligt uppgifter till tidningen ska Rooney, i berusat tillstånd, ha försökt öppna en låst säkerhetsdörr inne på flygplatsen, varpå en beväpnad vakt sprungit fram till honom och satt på honom ett par handbojor.

– Han var väldigt oförskämd när han tillfrågades varför han försökte gå igenom en dörr som bara får användas av säkerhetspersonalen. Han hade uppenbarligen druckit och var inte nykter nog att släppas, säger en polis till tidningen.

Daily Mail skriver att Rooney låstes in i en fyllecell i fyra timmar.

Foto: Shirlaine Forrest / Getty Images Europe
Wayne Rooney med frun Coleen.

”Räcker för att ett kontrakt ska rivas”

Gripandet kan nu få engelsmannens sponsorer att lämna honom. Sedan tidigare har Rooney ett avtal med skojätten Nike som är värt drygt tio miljoner kronor per år. Han är dessutom bunden till reklamagenturen Octagon.

– Ingenstans i världen är ens perfekta image viktigare för en idrottare än i USA. Minsta misstanke om att ett varumärke kan dras in i smutsen räcker för att ett miljonkontrakt ska rivas. Rooney får hoppas att företagen fortfarande vill stödja honom, säger amerikanska reklamexperten Thomas Rogers.

Rooneys vänner är också oroliga för att denna händelse – vilket är långt ifrån den första skandalen som han är inblandad i – ska vara droppen som får bägaren att rinna över för hans fru Coleen. Vid flera tillfällen har paret ryktats vara nära skilsmässa.

– Så fort inte Coleen är nära honom verkar det som att han spårar ur. Hon hade hoppats att flytten till Amerika skulle bli en nystart för familjen och att de kunde lämna Waynes förflutna bakom sig. Hon älskar livet i USA, hon kan sköta sina affärer utan att någon vet vem hon är. Men det senaste gripandet skämmer ut familjen ännu mer, säger en källa till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM