Nasri tillbaka när West Ham sänkte Arsenal

avFrida Fagerlund

Manuel Pellegrini valde att starta Samir Nasri mot Arsenal.

Det visade sig vara ett lyckat drag för West Hams del.

West Ham vann till slut derbyt med 1–0 efter mål av Declan Rice.

Det var en del som höjde på ögonbrynet när det stod klart att Samir Nasri skrivit på ett korttidskontrakt med West Ham.

Nasri har varit avstängd en längre tid efter att ha injicerat preparat som klassas som dopning. Nu återförenades han med sin gamla tränare från tiden i Manchester City, Manuel Pellegrini.

Startdebuten kom dessutom på London Stadium mot en annan före detta klubb, Arsenal. Bortaföljet gjorde sitt bästa för att häckla fransmannen som inte är särskilt omtyckt.

Det visade sig inte ha någon speciell effekt.

Rice med fullträff

Nasri var en av de piggaste ute på planen under den första halvleken som West Ham dominerade. Strax efter paus hade han del i målet som 19-årige Declan Rice dundrade in i bortre delen av straffområdet.

– Han missar hela tiden på träning så det var tur för honom att han satte den i dag, skojade lagkamraten Mark Noble i Sky.

1–0 stod sig matchen ut, även om Arsenal hade möjlighet att kvittera mot slutet. Fabianski greppade dock bollen till slut vilket innebär att West Ham kliver upp på en åttonde plats i tabellen.

Besviken Emery

Unai Emery, som valde att peta Mesut Özil ur truppen av oklara skäl, riskerar att se sitt lag tappa femteplatsen. Manchester United, som ställs mot Tottenham i samma omgång, ligger tre poäng bakom.

– Det är en besvikelse och ett bekymmer, säger Emery.

– Vi måste kunna utmana både på hemma– och bortaplan. Vi får inte med oss resultaten vi behöver borta och måste höja oss överlag.

På frågan varför Özil petades svarar tränaren:

– Vi vinner med honom, vi förlorar med honom. Jag tycker inte att det hänger på en spelare huruvida vi vinner eller förlorar. Spelarna som spelade i dag var de som förtjänade att spela. Vi kunde ha vunnit eller förlorat.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM