KLART: Djurgården kontrakterar duo

avRasmus Hammarström

FOTBOLL

Sean-Min Moon och Tino Kadewere stannar i DIF

Djurgården bekräftar att yttermittfältaren Seon-Min Moon, 23, och anfallaren Tino Kadewere, 19, har skrivit på kontrakt med klubben.

Avtalet sträcker sig över tre respektive fyra år för spelarna.

– Jag trivs otroligt bra här i Djurgården, säger Moon till klubbens hemsida.

Sydkoreanen Seon-Min Moon lånades in från Östersunds FK under hösten. Den snabbe och tekniske spelaren som i första hand var tilltänkt till säsongen 2016, fick ansluta tidigare på ett korttidskontrakt efter Martin Brobergs avsked samt Haris Radetinacs skada.

Nu har han som väntat skrivit på ett kontrakt med den allsvenska klubben som sträcker sig över tre år.

– Jag är väldigt imponerad av allt jag har sett här i Djurgården. Mina föräldrar var här och var mycket belåtna med hur jag hade det och de var även på Tele2 Arena och såg matchen mot IFK Göteborg. Så jag trivs otroligt bra här i Djurgården, säger Moon och fortsätter:
– Jag är väldigt glad för kontraktet och tror och hoppas att jag kan utvecklas bra här i Djurgården under de här tre åren. Självklart satsar jag på att få mycket speltid och ta nya steg både spelmässigt, taktiskt och fysiskt.

Köper loss anfallslånet

Även den lovande anfallaren Philana Tinotenda Kadewere, kortfattat Tino Kadewere, stannar i Djurgården. Klubben bekräftar på fredagen att de utnyttjat sin köpoption på den inlånade spelaren från Harare City. De har nu skrivit ett kontrakt på fyra år med spelaren.

– Jag är mycket glad över att jag får chansen att spela i Djurgården. Det har hela tiden varit mål att komma ut i Europa och spela och här trivs jag verkligen, säger Kadawere till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM