”Cavani känner sig missnöjd i Paris SG”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Anfallaren besviken och känner sig utanför

1 av 3 | Foto: AP Photo/Michel Euler

Edinson Cavani är ledsen och missnöjd.

Det uppger l’Equipe i dag.

Enligt den franska tidningen känner sig anfallaren ouppskattad och utanför i storklubben.

L'Equipe i dag.
L'Equipe i dag.

Edinson Cavani pryder l’Equipes förstasida i dag. Men anledningen är inte positiv. Den franska sporttidningen uppger nämligen att Zlatan Ibrahimovics anfallskollega på nytt är olycklig över sin situation i huvudstadsklubben.

Enligt l’Equipe känner han sig inte tillräckligt uppskattad inom klubben och han överväger att lämna PSG.

De nya problem ska ha inletts precis innan jullovet när Edinson Cavani fick ledigt från den sista ligamatch mot Caen och åkte hem till Uruguay två dagar innan hans lagkamrater gick på sin semester.

Zlatan i spelarmöte

Vid ett spelarmöte under klubbens vinterläger i Doha ska en del av lagkamraterna ha ifrågasatt vad de uppfattat som särbehandling. Vid mötet ska flera klubbledare och bland andra Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Blaise Matuidi och Thiago Motta närvarat.

Särskilt känsligt uppges det ha varit eftersom Cavani – då tillsammans med Ezequiel Lavezzi – för exakt ett år sedan skippade PSG:s vinterläger i Marocko och bötfälldes som följd.

När PSG var tillbaka i ligaspel i helgen satt Cavani på bänken hela matchen, till stor förvåning hos de franska tyckarna.

L’Equipe uppger att Blanc hade önskat mer solidaritet från Cavani med sina lagkamrater – och att han stannat kvar i Frankrike över Caen-matchen.

Bägge parter missnöjda

Enligt l’Equipe hävdar dock Cavanis representanter att just Blanc hade godkänt ledigheten då anfallaren kände av en lårskada.

Tidningen uppger vidare att den förre Napoli-anfallaren är ledsen över att han inte anses vara en stor spelare inom PSG, och att han är besviken över att sommarens löften om ett eventuellt 4-4-2-system inte infriats – vilket innebär att han fortfarande spelar på en kant i 4-3-3.

Cavani har 2,5 år kvar på kontraktet med PSG och trots hans och klubbens missnöje blir det enligt l’Equipe svårt att ersätta anfallaren eftersom Zlatans kontrakt löper ut i sommar.

Publicerad:

LÄS VIDARE