Hammarby hoppas på en nytändning

Publicerad 2015-06-27

Johan Persson: "Tycker att vi har kommit tillbaka starkare"

Johan Persson.

Hammarby inledde den allsvenska säsongen urstarkt.

När mycket av snacket i slutet av våren handlade om hur beroende laget är av Kennedy Bakircioglu hoppas Johan Persson istället att laget nu kan kopiera säsonsinledningen när allsvenskan tar ny fart nästa helg.

– Man kan inte säga att vi står och faller med Kennedy, det går inte.

Följ ämnen

I genrepet inför omstarten av allsvenskan spelade idag Hammarby träningsmatch mot Åtvidaberg på Grimsta IP. Laget saknade kvartetten Kennedy Bakircioglu, Pablo Pinones Arce, Erik Israelsson och Oliver Silverholt på grund av skador.

Men ett svagt Åtvidaberg fick se sig slaget av Bajen med 3-0, efter mål av Amadaiya Rennie, Bakir Már Sævarsson och Linus Hallenius.

Efter kanonstarten på allsvenskan gick det sedan tyngre för den allsvenska nykomlingen som gick åtta matcher utan vinst och nu parkerat längre ner i tabellen.

"Kommit tillbaka starkare"

Johan Persson menar att uppehållet gjort laget gott.

– Det har varit skönt att få en liten paus, samla det mentala och börja om. Jag tycker att vi har kommit tillbaka starkare, säger han.

Han tycker att Hammarby lyckades ta sig ur sin tunga period med fyra matcher kvar innan sommaruppehållet och att de var värda fler? poäng sett till prestationen i de matcherna.

"Sätter sig mentalt"

– Klart att det sätter sig lite mentalt. Det var skönt att komma ifrån det och samla lite kraft och energi. Jag tycker att det ser väldigt bra ut nu på träningarna med mycket fart och jag hoppas att vi komma och vara beredda och väldigt starka direkt mot Gefle nästa måndag.

Det har pratats en del om att ni är väldig beroende av Kennedy. Hur ser du på den diskussionen?

– Han är oerhört viktig för oss och gör väldigt mycket poäng och kan hålla i bollen. Men att vi inte skulle kunna prestera utan honom tror jah inte på. Vi vann många matcher i fjol när han var borta.

– Det är klart att vi vill ha med honom i alla matcher. Nu var han tyvärr varit lite skadad de sista matcherna men jag tyckte att vi gjorde det väldigt bra. Man kan inte säga att vi står och faller med Kennedy, det går inte.