FIFA-skandalen

Johansson dömer inte Michel Platini

Lennart Johansson.
Lennart Johansson.

FOTBOLL

Lennart Johansson dömer inte Michel Platini, men anser att fransmannen inte kan sitta kvar som Uefa-ordförande om anklagelserna om korruption stämmer.

Johansson pratade med medierna i samband med dagens krismöten i Nyon, där det europeiska fotbollsförbundets exekutivkommitté har sammanträtt och medlemsmötet med de 54 nationerna inletts under eftermiddagen.

Den förre svenske Uefa-ordföranden, som lämnade över till Platini 2007, sade att det är viktigt att hålla världens största idrott ren.

– Vi kan inte ha folk som är korrumperade. Det är viktigt. Men jag dömer honom inte än. Jag måste få fakta på bordet. Han är en av mina vänner och jag respekterar honom som Uefa-ordförande. Men om det här är sant, då kommer det att hända saker, sade Johansson.

Platini, och Fifas ordförande Sepp Blatter, stängdes i förra veckan av i 90 dagar på grund av misstänkt korruption. Blatter betalade ut motsvarande 17,2 miljoner kronor till Platini under 2011, för arbete som Platini gjort åt Fifa mellan 1998 och 2002. Både Blatter och Platini har överklagat avstängningarna som Fifas etiska kommitté beslutat om.

Uefa sade i förra veckan att man stod bakom Platini.

TT

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

FIFA-skandalen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FIFA-skandalen

Michel Platini

Sepp Blatter

Lennart Johansson

Uefa

Fifa