Sarri: ”Är inte så intresserad av transfermarknaden”

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Under onsdagseftermiddagen höll Maurizio Sarri sin första presskonferens som Chelsea-manager.
Då fick han frågan om truppen, om hans spelstil och om Eden Hazard.
– Jag skulle vilja ha roligt med honom, sa Sarri.

Maurizio Sarri har inlett sitt ny jobb på allvar. I lördags presenterades han som Chelsea-manager och fotades med sin nya tröja.

I dag höll han så sin första presskonferens som Chelsea-manager och menade att det var en ära att vara i England och i Chelsea.

Sedan ursäktade han sig för sin dåliga engelska, valde att svara på italienska under denna presskonferens och fick så klart genast frågor om transfermarknaden, där spelare som Eden Hazard och Thibaut Courtois ryktas till Real Madrid.

– Vi vill så klart alltid behålla de starkaste spelarna. Det är vad varje manager vill, det är vad klubben vill. Men vi får se hur transfermarknaden kommer utvecklas under de närmaste dagarna. Jag kommer dock vara mer av en plantränare än en general manager. Jag vill inte prata om transfermarknaden och är inte så intresserad av den. Jag tycker att en managers uppgift är att utveckla de spelare man har, svarade Sarri innan han fick frågan om vilka spelare klubben tittar på.

– Jag kan inte nämna några namn. För jag vet inte vilka det är. Jag pratade med klubben och jag sa att det saknades kvalité på det centrala mittfältet. Men jag kan inte komma hit och begära att byta ut 20 spelare. Jag måste anpassa mig till Chelsea och de tillgängliga spelarna.

”Hoppas kunna utveckla Hazard”

Men visst fick italienaren även den specifika frågan om Hazard. Om han ser fram emot att jobba med honom och om han kan utveckla honom så som han utvecklade Dries Mertens i Napoli.

– Hazard är en väldigt högkvalitativ spelare, en av de tre bästa i Europa. Jag skulle vilja ha roligt med honom, såväl under veckan som på helgerna. För det skulle ge bra resultat och ge oss en bra chans under säsongen. Jag hoppas att jag kommer kunna utveckla honom, vilket är svårt då han redan har uppnått en så hög nivå. Dries har utvecklats under mig, men han började på en lägre nivå.

Just ordet ”roligt” blev en återkommande formulering av Sarri. Ett ord som kan komma att bli lite av ett ledord för honom i Chelsea.

– Mitt mål är att ha roligt. För jag tycker att den bästa gåvan du kan få i livet är att ha roligt och jag lyckades med det förra året.

Vinner det titlar?

– Ibland ja, ibland nej, svarade Sarri på engelska.

– Men jag tror att det är bättre att ha roligt än att ha tråkigt. Jag är säker på att om ett lag har roligt så har fansen roligt också.

”Kalla mig Maurizio. Bara Maurizio”

I och med det sist nämnda fick Sarri frågan om hans hyllade, underhållande, spelstil. Den spelstilen som tog Napoli till andraplats i Serie A förra säsongen.

Att han tror sig kunna införa det i Chelsea hymlade han inte med, även om han poängterade vikten av tid.

Men självfallet fick han även frågan om José Mourinhos klassiska citat på sin första presskonferens för Chelsea, om att han är ”The Special One”. Vad vill Sarri kalla sig själv?

– Jag skulle vilja att alla här, i klubben och spelarna kallar mig Maurizio. Bara Maurizio.

Publicerad:

LÄS VIDARE