Frida Nordstrand sextrakasserad i direktsändning

Frida Nordstrand och Olof Lundh höll på att snacka upp morgondagens match mellan Sverige och England.

Då gick en man upp bakom dem och ropade ”fuck her right in the pussy”.

– Vilken idiot. Han borde straffas på något sätt, men det får vi ta sen, säger Olof Lundh i sändningen.

Kvartsfinalen mellan Brasilien och Belgien var över och i TV4 skulle reportrarna Frida Nordstrand och Olof Lundh snacka upp morgondagens match mellan Sverige och England.

På plats i Ryssland gav de en bild av läget i lagen när en grupp män kom in i bild.

En av dem gick upp bakom Frida Nordstrand och Olof Lundh och ropade ”fuck her right in the pussy”. Att kapa direktsändningar och ropa det obscena uttrycket in i kameran har de senaste åren blivit ett fenomen på nätet.

– Vilken idiot. Han borde straffas på något sätt, men det får vi ta sen, säger Olof Lundh i sändningen.

”Låter mig absolut inte kränkas av idioter”

När Sportbladet når Frida Nordstrand säger hon att hon inte låter sig kränkas av kommentaren.

– Visst är det oacceptabelt och sorgligt att det ska behöva hända, men idioter finns överallt och jag låter mig absolut inte kränkas av idioter.

Hon poängterar att hon inte vill förminska ett oacceptabelt beteende, men säger att kommentaren inte bekommer henne det minsta.

– Jag har sagt det förut, i fallet med påhoppen på Jimmy Durmaz, med åsikterna om kvinnliga kommentatorer och så vidare, att vi får inte låta dem vinna. Vi ska absolut markera, men hatet får aldrig vinna, säger Frida Nordstrand.

– Det fina är hur folk sluter upp och stöttar. Mina sociala medier är översvämmade av pepp. Synd att det ska krävas sånt för det, men fint att veta att det finns så mycket bra människor där ute, fortsätter hon.

Olof Lundh säger till Expressen att han kände sig tvungen att reagera.

– Jag kunde inte hålla mig när man står i direktsändning, det är fan inte klokt. Jag tycker att det är viktigt att markera, annars normaliserar man det, tycker jag.

”Gör aldrig så här mot en kvinna”

Situationen i TV4 är långt ifrån den första i VM där en kvinnlig reporter i direktsändning trakasseras av manliga supportrar. Sportbladets Malin Wahlberg angreps med oönskade omfamningar och pussar när hon rapporterade från den svenska supportermarschen inför Sverige–Sydkorea.

Några dagar tidigare stod Julieth Gonzalez Therán i en direktsändning för tyska Deutsche Welle när en manlig supporter dök upp och delade ut en puss på kinden samtidigt som han tafsade på hennes bröst.

Den brasilianska reportern Julia Guimaraes befann sig även hon mitt i en direktsändning när en man kom fram för att pussa henne före matchen mellan Japan och Senegal i Jekaterinburg.

– Gör inte så här. Gör aldrig om det där. Du har aldrig tillåtelse att göra så där. Gör aldrig så här mot en kvinna, säger Guimaraes i en video från händelsen.

Glöm inte följa Sportbladet på Instagram!

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.