Firade förlust – nu ordnade han seger

avPatrik Brenning

Adebayor spökar för sparkade Villas-Boas

Foto: AFP

Emmanuel Adebayor såg ut att fira Tottenham-förlusten som fick managern André Villas-Boas sparkad.

Nu gör 29-åringen succé under nye tränaren Tim Sherwood.

På söndagen fick Adebayor starta i ligan för första gången den här säsongen och gjorde direkt två mål i 3-2-segern mot Southampton.

Omtalade bilden på twitter (klicka för större version).

Den förnedrande 0-5-förlusten mot Liverpool blev för mycket för Tottenhams ledning. Dagen efter kom beskedet att managern André Villas-Boas sparkats. Men det var inte alla som deppade.

Mål direkt

Direkt efter slutsignalen publicerade utlånade Benoît Assou-Ekotto en bild på Twitter där han tillsynes firar förlusten tillsammans med Emmanuel Adebayor. Adebayor hade under Villas-Boas bara fått spela en halvlek i ligan.

”Vilken match i kväll... Lycklig över att träffa min polare Emmanuel Adeabyor (LOL)”, skrev Assou-Ekotto.

Adebayor har senare bett om ursäkt och menat att bilden togs innan matchen men kanske anade duon ändå redan då att Liverpool-matchen skulle bli Villas-Boas sista. Med portugisen borta fick Adebayor chansen från start direkt av tillfällige managern Tim Sherwood i Ligacupen, förlust 1-2 mot West Ham, i veckan. Då hittade 29-åringen nätet direkt.

”Gör mål i varje match”

På söndagen stod Adebayors namn återigen i startuppställningen när laget gästade Southampton. Då fortsatte showen.

– Jag har jobbat hårt i flera månader nu, tränat hårt varje dag och väntat på min chans. Nye managern har ett stort förtroende för mig och han sa åt mig att spela den fotboll jag gillar, den fotboll jag kan. De är det jag gör nu och jag är bara lycklig för laget. Vi har gått igenom mycket men har behållit lagandan och fortsatt kämpa. Förhoppningsvis ger dagens seger oss stort självförtroende inför framtiden, säger Adebayor i Viasat Fotboll.

Anfallaren stötte vackert in 1-1, efter ett perfekt inlägg från anfallspartnern Roberto Soldado, på volley och blev sedan matchhjälte när han avgjorde med 3-2-målet.

– Jag tror inte Vilas-Boas är helt nöjd med att han gör de där målen. Han som satt i Villas-Boas frysbox går nu in och gör mål i varje match, säger experten Pontus Kåmark i Viasat Fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM