”Hänsynslös Ibra” hyllas stort efter uppvisningen

FOTBOLL

”Kommer vi någonsin få se någon bättre i Ligue 1?”

1 av 8 | Foto: Zlatans stenhårda frispark direkt i mål.

Två mål – varav en frisparksbomb – och två assist i går.

Inte så konstigt att Zlatan får lovord och toppbetyg i den franska pressen dagen efter 5–0-segern.

PSG reste sig snabbt från veckans bottennapp mot Evian och när stjärnorna gjort sitt mot Sochaux var det mesta som vanligt igen. PSG vinner – och Ibrahimovic hyllas.

– Det var stor skillnad, rytmen, kvalitén, målen. Jag har tio års erfarenhet av det här, det är sånt som händer. Vi kommer helt säkert att förlora matcher igen, sa Zlatan som surnade till och vrålade på domaren vid ett flertal tillfällen under matchen.

Frispark i ”överljudsfart”

Men det är inte utbrotten som de franska tidningarna fokuserar på i dag, utan svenskens prestation på plan. Framför allt frisparksmålet, som var hans första mål på en direkt frispark den här säsongen, beskrivs som en ”monumental” kanon i ”överljudsfart".

Zlatan får superbetyget 9 av L'Equipe medan resten av PSG:s anfall och mittfält får idel 7:or.

”När Zlatan lämnar PSG för en annan klubb – eller när han tar en välförtjänt pensionering – då är det dags att undra: är svensken den största stjärnan ligan någonsin kommer att få?”

Leder skytteligan

I franska huvudstadstidningen Le Parisien ställer man sig också frågan vem som kommer ta hem skytteligan, en "hänsynslös Ibra" eller Cavani? Med sina två mål i går återtog svensken ledningen, 13 mål på 17 matcher, mot Cavanis 11.

Efter matchen förklarade Laurent Blanc att svensken ska vila den sista gruppspelsmatchen i Champions League mot Benfica på tisdag, eftersom PSG redan har vunnit gruppen. Så något målrekord blir det inte för Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM