Asper: "Det var inte utvisning"

Det röda kortet avgjorde matchen

Mjällbys Gbenga Arokoyo visades ut strax innan halvlek.

Då rasade målvaken Mattias Asper mot domaren.

– Det var inte utvisning, säger han till Sportbladet.

Till en början handlade matchen mellan Norrköping och Mjällby mycket om Andreas Blomqvist, 21. I den sjunde matchminuten stämplade han Norrköpings Meneses så illa att Pekingspelaren var tvungen att lämna planen liggandes på en bår. Och 13 minuter senare sköt han också Mjällby upp i en 1-0 ledning.

Men sen kom situationen som ändrade matchbilden helt.

"Det var hårt dömt"

Två minuter innan halvtidsvilan fällde Mjällbys mittback, Gbenga Arokoyo, Norrköpings Isaac Kiese Thelin. Utan tveksamheter visade domaren Arokoyo det röda kortet. Mjällby skulle nu behöva försvara sin ledning, resten av matchen, med en man mindre på plan.

– Det var hårt dömt. Jag tycker inte att det är utvisning. Visst, det var friskark, men utvisning är väldigt, väldigt hårt. Han går ju mot hörnflaggan. Det hade varit annat om han gått fri mot mål. Men han hade ingen möjlighet göra vettigt när han fälldes, säger Mjällbymålvakten Mattias Asper.

Enligt Asper så var också utvisningen anledningen att Mjällby tappade två poäng.

– Det påverkar väldigt mycket. Vi fick ju byta spelidé och alla fick jobba hem. Vi vågade inte hålla i och det blev ett bastant tryck mot oss resten av matchen, säger han.

"Hade varit rena hånet"

I den 93:e matchminuter ropade Norrköpingsspelarna också efter en straffspark. En straff som kunde ha inneburit att Mjällby skulle ha tappat också den sista poängen i 1-1-matchen.

– Det är svårt att bedöma, men hade de flått straff hade det då varit rena hånet. Det var en kamp, stentufft, men inte tillräckligt för straff, säger Asper.

Se målen från matchen i Sportbladet news ovan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.