Villas-Boas utbrott på journalisten

FOTBOLL

Får nog efter kritiken: "Ni attackerar integriteten, kompetensen och mänskliga värderingar"

Tottenhams manager Andre Villas-Boas har fått nog av sågningar.

På gårdagens presskonferens efter matchen mot Manchester United gick han till motangrepp mot en journalist från Daily Mail.

– Ni har alltid jagat folk, ni attackerar folk, rasar han.

Foto: Rasande på pressen. Andre Villas-Boas har lessnat på att bli sågad.

Tottenhams manager Andre Villas-Boas har kritiserats hårt i England, framförallt efter 6-0 nederlaget mot Manchester City förra helgen.

Efter att ha spelat 2-2 mot Manchester United i går tog portugisen tillfället i akt att replikera på många av de saker som brittiska journalister har skrivit om honom.

– Ett par personer här i dag förolämpar min integritet, mina mänskliga värderingar, min kompetens, ni förolämpar den framgång som jag har nått i andra klubbar och jag tycker att det är brist på respekt, rasar han enligt The Telegraph.

"Ni attackerar folk"

Villas-Boas fortsätter sitt utbrott med att jämföra med situationen i bland annat Manchester United, som ligger på åttonde plats i Premier League-tabellen, jämfört med Tottenhams niondeplats.

– Det är enkelt att jämföra situationer här. Vi har legat ovanför både Manchester City och Manchester United tidigare och vi har aldrig sett sådana här personangrepp på någon där. Jag tycker att det är orättvist, säger han.

När en reporter ber honom utveckla vad han menar med personangrepp svarar han:

– Det behöver jag inte. Ni har alltid jagat folk, ni attackerar folk. Ni attackerar aldrig ansikte mot ansikte, utan ni gör det när ni skriver. Ni attackerar kompetens, en persons integritet, deras mänskliga värderingar och ni känner inte ens personen.

Vill att Ferguson tar över

Villas-Boas fick i förra veckan kritik av Tottenhams tidigare ordförande Alan Sugar.

– Jag förstår inte alls det spelsätt som Andre Villas-Boas kör med. Vart ska målen komma ifrån? Min dröm är att min gode vän Sir Alex Ferguson ska få kliande fingrar inom ett år eller så, och då bestämma sig för att ta över, säger han enligt The Telegraph.

Tottenhams nästa match är mot Fulham på onsdag i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM