Pia Sundhages efterträdare sparkas

Sermanni tvingas bort från det amerikanska landslaget

Han har vunnit nästan alla matcher han lett USA:s landslag.

Men nu får ändå Pia Sundhages efterträdare överraskande sparken.

– Jag är besviken att det inte fungerade, säger Tom Sermanni enligt ESPN.

22 av 24 matcher. Det är Tom Sermannis, 59, vinstresultat sedan han tog över det amerikanska landslaget efter Pia Sundhage. Men trots att han han vann den senaste landskampen med 2-0 mot Kina och att han tillsammans med sitt landslag vunnit 92 procent av alla spelade matcher får han ändå sparken.

– Vi vill tacka Tom för hans service de senaste ett och ett halvt åren, men vi känner att vi behöver gå i en annan riktning just nu, säger USA:s förbundsordförande Sunil Gulati till ENPS och fortsätter:

– Vi kommer direkt börja titta efter en ny tränare som kan leda vårt damlandslag fram till en kvalificering till VM 2015.

"Jag är besviken"

Sermanni förlorade sin första match med USA för bara en månad sen. Det var i Algarve cup mot just sin företrädare, Pia Sundhage.

59-åringen är själv besviken över att han inte fick fortsätta som förbundskapten.

– Jag är besviken att det inte fungerade, men jag vill tacka förbundet för att jag fick möjligheten att träna det här laget, men och också personalen och spelarna för deras hårda jobb, säger Sermanni enligt ENPS.

Jill Ellis vid förbundets utvecklingsavdelning tar över tillfälligt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.