Giroud: "Vi behöver inga fler anfallare"

FOTBOLL

Fransmannen orolig inför januarifönstret

Arsenals forward Olivier Giroud vill inte se några nya kollegor bredvid sig på planen.

Fransmannen har haft en tuff höst och två dagar innan transferfönstret öppnar är han på det klara med hur han vill att våren ska se ut.

– Jag ser helst inte att en ny anfallare kommer in, säger han.

Arsenal kliver in i 2014 som det bästa laget i Premier League genom att toppa ligatabellen. Arsene Wenger hoppas kunna fortsätta den fina sviten även under våren och många menar att det i sådana fall behöver komma in en vass anfallare i januarifönstret.

Det håller inte forwarden Olivier Giroud med om alls.

– Vi har spelarna som ska spela längst fram. Lukas (Podolski) gör en bra comeback och Theo (Walcott) kan spela som forward. Vi har både kvalitet och kvantitet. Om tränaren vill att jag ska vila, så kan han göra det utan att köpa in en ny anfallare. Jag ser helst inte att det kommer in en ny forward, säger han till Canal+ enligt Goal.com.

Medger en dålig form

Giroud nätade i gårdagens vinst mot Newcastle, hans första mål på fem matcher. Totalt har han gjort åtta mål på 18 ligamatcher den här säsongen och han medger att det finns mycket kvar att önska av formen.

– Att inte göra mål, för en forward, är ganska tråkigt. Jag har brist på tur just nu... Jag är inte på rätt plats vid rätt tillfälle. Turen var på min sida i början av säsongen, men inte längre, säger han.

– Men jag vet min kvalitet, jag vet att det kommer tillbaka. Jag är en anfallare, jag är den första försvararen i laget. Det är alltid ett nöje att hjälpa laget att vinna tillbaka bollen. Det här är modern fotboll, allt handlar om press, fortsätter han.

Wenger undviker forwardsfrågan

Arsenals manager Arsene Wenger har ännu inte nämnt något kring eventuella nya forwards. Efter söndagens vinst mot Newcastle deklarerade han däremot att han inte söker några nya mittfältstalanger till Arsenal-truppen.

– Vi letar inte efter mittfältare. I dag saknade vi Özil och Ramsey som stannade hemma och vi hade ändå tre bra mittfältare och Arteta på bänken så det finns inget behov där, säger Wenger enligt Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM