Häcken bortaslog blekt Trelleborg – Paulinho med hattrick

Foto: Thomas Johansson/TT

avErik Wallskog

FOTBOLL

BK Häcken är tillbaka på vinnarspåret efter att man enkelt besegrade Trelleborg på bortaplan.

Matchen slutade ”bara” 3–0 då Marko Johansson i hemmamålet storspelade.

– Alla spelade bra, det här är viktiga tre poäng, sade tremålskytten Paulinho till Cmore efter matchen.

Förra helgen tog Trelleborg säsongens första trepoängare när man besegrade IFK Norrköping på bortaplan. Men när Häcken gästade Vångavallen fick skåningarna räkna in en ny förlust på hemmaplan.

Nederlaget gör att Trelleborg är det första laget på 29 år att förlora sina inledande fyra hemmamatcher.

– Det är skönt att vinna igen. Vi behövde en match där vi hade lite energi i oss och det fick vi. Sedan är fotbollen som den är. När Peter (Abrahamsson) räddar straffen går all luft ur dem, annars kanske de hade kvitterat, säger Häcken-tränaren Anderas Alm till Cmore.

Hümmet straffsumpare

Gästerna var det spelförande laget matchen igenom och det tog till minut 86 innan Trelleborg kom till ett skott på mål. Emil Wahlström skulle rensa undan men träffade bara Freddie Brorsson och domaren pekade på elvameterspunkten. Men straffen var tamt slagen av Deniz Hümmet och Peter Abrahamsson räddade enkelt.

Innan dess hade Paulinho med dubbla fullträffar satt gästerna i förarsätet och med lite mer effektivitet hade de gulsvartrandiga kunnat avgöra matchen tidigt i den andra halvleken.

I stället dröjde det till den första övertidsminuten innan samme Paulinho på egen hand placerade in 3–0.

– Det var en bra prestation av oss. Vi förlorade derbyt förra helgen och behövde fokusera igen. VI har tränat väldigt bra under veckan och gjorde en bra match, säger brassen.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM