Zinedine Zidane

Chocken: Zinedine Zidane lämnar Real Madrid

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

I lördags säkrade han Real Madrids tredje raka CL-titel.

Nu kommer chockbeskedet: Zinedine ZIdane lämnar Real Madrid.

– Jag vet att det här är ett konstigt ögonblick men jag tror det här är bäst för alla, säger han på en blixtinkallad presskonferens.

Det var vid elvatiden i dag på förmiddagen som Zinedine Zidane plötsligt kallade till en presskonferens efter att ha haft ett möte med klubbpresidenten Florentino Perez.

Bara minuter innan den skulle hållas kom uppgifter från radiokanalen Cadena Ser att Zidane väljer att lämna posten som tränare bara dagar efter att klubben säkrat sin tredje raka CL-titel.

Uppgifter som Zidane sedan också bekräftade.

– Jag vet att det här är ett konstigt ögonblick men jag tror det här är bäst för alla. Klubben måste fortsätta vinna och de behöver en förändring att fortsätta göra det, säger Zidane.

President Florentino Perez ville behålla Zidane.

– Det här väntade jag inte mig efter att vi vunnit Champions League. Han vet att jag älskade honom mer än någon annan spelare eller manager vi haft och jag hade velat ha honom vid min sida för evigt, säger Perez.

Vann CL alla år som tränare

Zinedine Zidane tillträde som tränare för Real Madrid 2016 efter att ha haft en roll som assisterande i klubben och ansvarig för Castilla i totalt tre säsonger.

Under sin tid i klubben som tränaren har han vunnit La Liga en gång och vunnit Champions League alla säsonger han ställt upp som tränare. Dessutom har han två titlar i supercupen, ett i VM för klubblag och en titel i den spanska supercupen.

Kan återvända

Själv säger han att det bästa ögonblicket var ligatiteln.

Zidane öppnar samtidigt för att eventuellt återvända senare:

– Så klart kan jag återvända, jag kommer alltid vara nära den här klubben, den finns nära mitt hjärta. Jag tror det är många som inte kommer förstå varför, men det är rätt tid. Tid för förändring. Det gäller för spelarna också, säger han.

Det abrupta avslutet som Real Madrid-tränare påminner mycket om det plötsliga beskedet när ”Zizou” meddelade inför VM 2006 att han skulle sluta spela vid 33 års ålder.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

”Tror att han tar PSG”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zinedine Zidane

Real Madrid CF

Florentino Perez