Superettan

Krisen fortsätter för Gefle efter ny förlust

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Det går fortsatt tungt för Gefle.

Efter 0–3 mot Falkenberg är den forna allsvenska klubben riktigt illa ute och parkerar näst sist i tabellen. Men tränaren Johan Mjällby sitter säkert.

– Vi kommer att visa stort tålamod. Det finns inte en fråga om att byta tränare, säger klubbens ordförande Malin Rogström.

Sju förluster på tolv omgångar i superettan för Gefle IF.

1–5 mot Landskrona följdes upp av 1–1 mot Helsingborg. Och i dag blev det ytterligare en förlust för Gävle-laget – 0–3 mot serieledande Falkenberg.

Krisen i klubben växer sig större, vilket har fått många att fråga sig om tränaren Johan Mjällby verkligen är rätt man för jobbet. Enligt klubbens styrelse sitter dock den före detta landslagsbacken säker på sin post.

– Nej, att byta tränare är inte aktuellt. Vi håller samma linje trots att vi går lite kräftgång just nu. Det är så det är med utveckling. Man tar ett steg framåt och två bak, säger ordföranden Malin Rogström till Sportbladet.

Två drömmål i första halvleken

Mot Falkenberg lyckades gästande Gefle bara att hålla tätt i 20 minuter.

Sedan hade mittfältaren Anton Wede slagit till med en otrolig volley i det bortre krysset. Målet tillkom efter en hörnsituation där bollen till slut landade hos Wede strax utanför straffområdet.

Även 2–0 var en pärla. På tilläggstid i den första halvleken smekte Karl Söderström bollen i en fin båge över Gefle-målvakten August Strömberg.

– Vi började bra, men sen gjorde de ett jävla drömmål. Spelmässigt är det väl hyfsat jämnt i första, men vi får en kalldusch i slutet av halvleken, säger Gefles lagkapten Jonas Lantto.

Senaste segern i april

Slutsiffrorna kunde till slut skrivas 3–0 till Falkenberg, som i och med segern går upp i serieledning i superettan. Laget har samlat ihop 27 poäng på tolv omgångar – två fler än tabelltvåan AFC Eskilstuna.

Gefle är nu nästjumbo, med bara Värnamo efter sig. Den senaste segern för laget kom den 22 april, efter 2–0 mot Norrby.

Ytterligare tråkiga nyheter för Gefle var att mittfältaren Jonas Lantto utgick med en huvudskada. För tillfället behandlas det som hjärnskakning, även då förhoppningen är att Lantto ska kunna vara redo för spel redan nästa omgång mot Öster.

– Jag slog i bakhuvudet och landade på nacken efter en duell. Jag kände mig lite groggy ett tag, och seg i huvudet. Nu är jag mest stel i nacken. Jag hoppas vara tillbaka snabbt, men det är dumt att chansa när det är en huvudskada, säger Jonas Lantto.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Bolin: Helsingborg måste upp rejält i nivå

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Gefle IF

Johan Mjällby

Falkenbergs FF