Dahlkvist: ”Alla kan räkna ut att jag ligger efter”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Lisa Dahlkvist har vänt blad.

Efter ett tungt 2017 startade hon idag den nya säsongen i sitt nya Eskilstuna.

Det blev visserligen förlust, men det ger henne om möjligt bara än mer motivation.

– Det finns gott om morötter, säger 31-åringen.

Lisa Dahlkvists 2017 vill hon bara glömma. Petad av Peter Gerhardsson i landslaget, degradering med Kif Örebro och till slut en operation av hälen som hon hämmats av under en tid.

Efter tre veckors fotboll gjorde hon i dag allsvensk debut för sin nya klubb Eskilstuna och spel 90 minuter i förlusten mot Djurgården. En 1–2-förlust som hon inte tyckte speglade matchbilden.

– De spelar inte sig fram utan kommer fram på våra misstag. Jag tycker att vi är det starkare laget idag. Sen vinner de, så det får man ge dem. Vi har väl ganska jämna trupper, men jag har en känsla av att vi borde vinna lite fler matcher än dem, säger den rutinerade mittfältaren.

Lisa Dahlkvist kommer ut ur omklädningsrummet med en isad, lindad fot, men säger att besvären är mycket bättre och smärtan inte alls likadan.

”I Örebro var det dålig stämning”

Hur känns det att kicka igång en ny säsong i ett nytt lag?

– Det har varit kul. Det är väldigt positivt i Eskilstuna jämfört med Örebro där det var väldigt negativt och dålig stämning. Sedan är det ett lag som vill framåt och som vill vara i toppen. Det är jättekul på träningarna och det känns som att vi kan hålla en bra nivå hela året.

Att hon själv bara har tre veckors fotboll i benen tycker hon syns och den formen hon vill ha kommer dröja ett tag till. Än så länge känner hon inte ens alla i laget.

– Jag har bara spelat i laget i några veckor så det vore dumt om jag sa att jag hittat in. Det tar alltid tid spela ihop sig, det är därför man har tre månaders försäsong. Alla kan nog räkna ut att jag ligger efter. Framåt sommaren kan jag nog vara med och bli bedömd på allvar.

Hur mycket revanschlust går du in med den här säsongen?

– Det är klart man spelar på den. Man försöker hitta motivation hela tiden och den revanschen finns i många olika delar. Jag åkte ur med lag i allsvenskan, det är efter operationen och nu är jag ny klubb. Det finns gott om morötter och det känns kul att vara igång igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.