Neymar inför VM: ”Klart det finns tvivel”

Beskedet: Då är han tillbaka i träning

avSimon Sjöstrand

Neymar hoppas vara tillbaka i träning om en månad.

Nu talar anfallsstjärnan ut om skadan och om kampen mot klockan inför sommarens VM.

– Det är klart att det finns tvivel, men det är normalt, säger han enligt BBC.

Neymar, 26, går en kamp mot klockan för att hinna komma i form till sommarens fotbolls-VM i Ryssland.

Megastjärnan, som bröt ett ben i foten den 25 februari och inte har spelat sedan dess, meddelade i förra veckan att han behöver ytterligare en månads rehab för att återhämta sig och är ett frågetecken inför Brasiliens VM-premiär mot Schweiz den 17 juni.

Nu berättar han om skadan och vägen tillbaka.

”Har tillräckigt med tid”

– Det var fruktansvärt att skada sig, men nu är jag mer utvilad och det är det positiva. Jag måste jobba ännu hårdare men jag kommer att ha tillräckligt med tid för att komma i form till VM, till att förbereda mig, säger anfallaren på en presskonferens i Sao Paulo enligt BBC.

Neymar blev i somras tidernas dyraste fotbollsspelare när han gick till PSG för 2,2 miljarder kronor.

Han har gjort succé i den franska ligan och toppar fortfarande assistligan och ligger tvåa i skytteligan, trots att han inte spelat på två månader.

Han erkänner dock att han känner viss oro inför återkomsten efter att ha missat större delen av våren.

– Det är klart att det finns tvivel, det känner jag med ibland. Men det är normalt för en person som har genomgått sin första operation i karriären. Det är väldigt svårt för mig att inte spela och inte träna, säger Neymar.

”Är nära nu”

Han hoppas vara tillbaka i träning om en månad.

– Jag ska göra en sista undersökning den 17 maj och sen är jag fri att spela. Jag gjorde en undersökning i förra veckan, och allt är perfekt, utvecklas bra, så jag hoppas att det håller i sig så att jag kan komma tillbaka så snart som möjligt. Jag får behandling varje dag och så fort jag börjar träna igen ska jag jobba hårdare än någonsin, för det är en dröm som väntar. Ett VM. Jag har väntat i fyra år på den här chansen, nu är det nära, säger Neymar.