Var död i 78 minuter – nu tvingas han sluta

FOTBOLL

”Fotboll har varit mitt liv”

Boltons Fabrice Muamba tvingas avsluta sin karriär.

24-åringen drabbades av ett hjärtstillestånd under matchen mot Tottenham den 17 mars och har inte tillräckligt god hälsa för att kunna fortsätta.

– Även fast nyheten är väldigt ledsam har jag mycket att vara tacksam för, säger Muamba enligt BBC.

England stannade när Fabrice Muamba föll ihop på planen under FA-cupmatchen mot Tottenham den 17 mars. 24-åringen låg livlös på planen samtidigt som medicinsk personal, och en inrusande läkare från läktaren, gjorde sitt yttersta för att rädda Muambas liv.

”Inte vad jag hoppats på”

24-åringen var enligt läkarna ”i praktiken död” i 78 minuter men överlevde mirakulöst efter 15 försök att starta hjärtat med elchocker. Efter fyra veckor på intensivvårdsavdelningen har Muamba sakta försökt ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Nu är de försöken över.

– Förra veckan resten jag till Belgien för att få ytterligare råd från en ledande hjärtspecialist. Men informationen jag fick var inte vad jag hoppats på och det betyder att jag ju avslutar min professionella karriär, säger Muamba i ett uttalande enligt BBC.

”Älskar sporten”

Bolton-spelaren slutar omedelbart.

– Även fast nyheten är väldigt ledsam har jag mycket att vara tacksam för. Jag tackar Gud för att jag lever och vill återigen hylla den medicinska personal som aldrig gav upp, säger Muamba enligt BBC.

– Fotbollen har varit mitt liv sedan jag var tonåring och gett mig många möjligheter. Framförallt så älskar jag sporten och ser mig själv som väldigt lyckligt lottad som har fått möjligheten att spela på den högsta nivån.

ARTIKELN HANDLAR OM