Serie A

Roma-tränaren förbjuder kaffe

Av: 

Johan Renvall

FOTBOLL

Förbjuder kaffe – vill även dra ner på kolhydraterna OCH proteinerna

Zdenek Zeman, Roma.
Zdenek Zeman, Roma.

Zdenek Zeman återvände till Roma efter att ha fört upp Pescara i Serie A. Nu har han dragit igång försäsongen – med en stenhård diet.

Zdenek Zeman är tillbaka i den italienska huvudstaden efter en framgångsrik sejour i Pescara som resulterade i uppflyttning till Serie A. Efter säsongen kritade han på för sin gamla klubb Roma som han tränade mellan 1997 och 1999. Förutom att vara den offensiva fotbollens kanske främste fanbärare har han ett stort intresse för olika träningsmetoder.

Något som märktes tydligt när han igår hade sin första träning med Roma.

Förbjuder kaffe

Förutom att lägga stort fokus på fart, en viktig ingrediens i hans 4-3-3-taktik, implementerade han en strikt diet för truppen, skriver Football Italia. Under tio dagar får spelarna varken dricka kaffe eller äta kakor. Han vill dessutom att de skär ner betydligt på sitt intag av kolhydrater och proteiner. Man kan lite stillsamt undra vilken typ av föda den 65-årige tjecken anser vara okej att äta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A