Glenns passning efter självmålet

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-03-18

”Den där hade Tobbe skallat in”

John Guidetti fick stor uppmärksamhet för sina uttalanden kring Tobias Hysén i tidningen Café.

När Feyenoords 1-0-mål mot Twente, som 19-åringen var högst inblandad i, dömdes som självmål kunde inte Hyséns pappa Glenn hålla sig.

– Den där hade Tobbe skallat in utan försvararens hjälp, skriver Glenn Hysén på Twitter.

John Guidetti skapade i veckan stor uppmärksamhet när en del ur intervjun i det kommande numret av Café publicerades.

– Hur kan Tobias Hysén ens mäta sig med mig? Han spelar i allsvenskan, brorsan. Allsvenskan kan ju inte vara större än holländska ligan, säger Guidetti i utdraget återgivet i Expressen.

Förklarade sig

19-åringens ord skapade stora rubriker och anfallaren valde kort därefter att gå ut och förklara sig.

– Som ett lösryckt citat förstår jag om det ser hårt ut, och det är förstås jättetråkigt om någon missuppfattar det. Det jag säger i intervjun är jargong, och handlar bara om att värdera vad jag faktiskt gjort i holländska ligan. Det hoppas jag att alla förstår när de läser Cafés intervju i sin helhet, sade Guidetti.

När Guidetti på söndagen spelade match med sitt Feyenoord mot Twente var en av TV-tittarna Tobias Hyséns pappa Glenn. Efter att 19-åringen fått en jättechans att göra 1-0, men inte nått bollen då försvararen Nils Roseler hann emellan och nickade bollen i eget mål, skickade Glenn Hysén en skämtsam passning till Guidetti.

Kunde blivit utvisad

– För fan @superguidetti den där hade Tobbe skallat in utan försvararens hjälp, skriver Glenn Hysén på Twitter.

Hysén följde sedan upp med att även berömma landslagsmannen.

– Guidetti har käkat upp Twentes backlinje själv. Inget mål i dag, men vicken jävla fighter. Ha d gott. Glenn.

Feyenoord vann bortamatchen med 2-0 men svensken blev alltså mållös. Guidetti ska ändå vara glad då han slapp undan en utvisning efter att domaren friat när den redan varnade svenskens satte en hand i ansiktet på en motståndare.

Två som däremot gjorde mål på söndagen var Ola Toivonen och Alexander Gerndt. Toivonen satte 1-0 för PSV i storsegern, 5-1, mot Heerenveen och Gerndt slutresultatet 3-1 för Utrecht mot Groningen.