Publicerad 2012-04-28

Stoke chockade ligatrean

Arsenal hade ett jätteläge att rycka i kampen om en Champions League-plats.

Men Stoke chockade ligatrean redan efter tio minuter.

Kampen om tredjeplatsen i Premier League kan bli viktigare än på länge. Om Chelsea vinner Champions League tappar laget som kommer fyra chansen att kvala in till turneringen.

Arsenal hade chansen att koppla ett rejält grepp om tredjeplatsen vid trepoäng. Men Stoke chockade laget redan efter tio minuter. Peter Crouch nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-0.

Leder fortfarande

Svaret kom dock snabbt.

Robin van Persie kvitterade till 1-1 efter Tomas Rosicky slagit ett perfekt inlägg bara fem minuter senare.

Arsenal ville ha straff i slutet av matchen efter att Yossi Benayoun fallit i straffområdet, men domaren valde att fria.

Eftersom Newcastle stod för en genomklappning och föll med 0-4 mot Wigan leder Arsenal fortfarande kampen om tredjeplatsen fyra poäng före Newcastle. Arsenal har dock en match mer spelad.