Grinigt De Rossi utvisad när Roma tappade

avSimon Norberg

FOTBOLL

Roma var på väg mot tre blytunga poäng mot Genoa.

Då delade Daniele De Rossi ut en örfil och blev utvisad när huvudstadslaget tappade mark i toppstriden.

– Jag ber alla om ursäkt, säger lagkaptenen.

Roma var på god väg att ta en tung trepoängare borta mot Genoa efter att Stephan El Shaarawy vackert styrt in ledningsmålet till 1–0 efter timmen spelad.

Men då visade Roma-kaptenen Daniele De Rossi dåligt spelsinne när han på en hemmahörna, till synes ganska oprovocerat, gav Gianluca Lapadula en lavett i eget straffområde. Domaren hade inget annat val än att visa ut De Rossi efter att ha tagit hjälp av videoassistans och tumult uppstod när mittfältaren själv kastade sig i gräset i ett försök att hålla skenet uppe.

– Det är naivt att tro att något undgår VAR (videodomaren). Det här är två förlorade poäng. Annars spelade vi på rätt sätt och jag är nöjd med instatsen, bortsett från Danieles nonsens, säger tränaren Eusebio Di Francesco till italiensk media.

Tappar mark i toppstriden

Flera spelare var involverad i det råkurr som uppstod när det stod klart att hemmalaget skulle få straffspark.

Lapadula förvaltade sedan läget från elva meter på bästa tänkbara sätt och resterande 20 minuter av matchen blev smågrinig.

Det föll dock inga fler mål i matchen och nu tappar huvudstadslaget mark i tabellen mot serieledande Napoli som besegrade Udinese med 1–0.

– Jag ber alla om ursäkt och är väldigt ledsen, säger lagkaptenen ångerfullt.

Daniele De Rossi var även den som drog en hel del rubriker efter att Sverige kvalificerat sig till VM i Ryssland via 0–0 mot Italien på San Siro.

Men då på ett positivt sätt.

De Rossi klev efter matchen in i Sveriges spelarbuss och bad om ursäkt för sitt beteende i första matchen i Stockholm och önskade sedan Sverige lycka till.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AS Roma

Genoa CFC