”Folk utifrån säger att Tottenham spelar för titeln, bla, bla, bla...”

avLo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DAVID KLEIN

Trea 2016, tvåa 2017. Men 2018 spelar Tottenham Hotspur inte för titeln.

Det menar åtminstone målvakten Hugo Lloris efter derbyförlusten mot Arsenal.

– Det viktigaste är att fortsatt vara konsekventa i ligan, säger Lloris.

Tottenham Hotspur är inte herre på täppan i norra London längre. I lördags förlorade Tottenham borta mot Arsenal, den första ligaförlusten mot lokalrivalen sedan mars 2014.

Samtidigt gör resultatet att Tottenham tappade mark i titelstriden. I och med att Manchester City - liksom samtliga av de övriga toppkonkurrenterna - vann sin match ligger Tottenham nu fyra i tabellen, elva poäng bakom Manchester City. Titlen seglade därmed längre bort för Spurs.

Men titeln är inte Tottenhams mål, åtminstone inte enligt lagkaptenen Hugo Lloris.

– Innan vi tänker på City är det viktigt att stanna bland topp fyra. Det är vårt huvudmål, sa Lloris enligt Daily Mail efter matchen mot Arsenal.

– Folk utifrån säger att Tottenham spelar för titeln, bla, bla, bla. Det viktigaste är att fotsatt vara konsekventa i ligan.

Topp fyra först - sedan minska gapet

Enligt målvakten handlar det om att i första hand om att stabilisera klubben i toppen.

– Vi har varit i topp fyra de senaste två säsongerna och vi måste fortsätta med det, att bosätta klubben i den här positionen och försöka att få mer erfarenhet eftersom laget fortfarande är ungt. Sedan minska gapet till de bästa.

– Självklart kommer framtiden för Tottenham vara ljus om vi fortsätter med samma mentalitet. Det är vår ambition, men steg för steg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM