Premier League

"Jag grät när jag lämnade Arsenal”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Thierry Henry lämnade Arsenal för Barcelona som legendar i London-klubben.

Nu berättar fransmannen om precis hur tufft det var – och hur han grät.

– Jag skäms inte över att säga det.

Henry får ta emot priset som meste målgörare i Arsenal, 2005. Han vann skytteligan i Premier League 2002, 2004, 2005 och 2006.
Henry får ta emot priset som meste målgörare i Arsenal, 2005. Han vann skytteligan i Premier League 2002, 2004, 2005 och 2006.

Arsenal-legendaren står staty utanför Emirates. Trots att han lämnade klubben som 29-åring för spel i Barcelona hann fransmannen med att bli klubbens främste målskytt genom tiderna.

I en intervju med BeIn Sports berättar han om beslutet att lämna klubben i hans hjärta.

Henry berättar att det var tufft att flytta till Spanien och att han egentligen vill stanna.

– Jag övervägde aldrig att lämna Arsenal. Men jag var 29 år gammal och i form. Jag såg att alla andra lämnade och jag visste inte om Arsene (Wenger reds anm.) skulle stanna, säger Henry enligt Daily Mirror

Värvad i december

Men tiden i den spanska storklubben blev inte vad han hoppats på.

– Det var inte lätt och när jag lämnade så grät jag. Jag skäms inte över att säga det. När jag anlände hos Barcelona sa Guardiola att jag var fjärdevalet bland anfallarna och att jag inte skulle starta, säger Henry till BeIn Sport.

I dag är fransmannen världens bäst betalade fotbollsexpert. Han värvades till engelska tv-kanalen Sky Sports i december efter att ha meddelat att karriären var över. Han tjänar i dag motsvarande drygt 48 miljoner kronor om året.

: Läs Kalle Karlssons dokument om Thierry Henry här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League