Efter dementin – nya bevis om Zlatan

FOTBOLL

Dementerade allt – nu kommer nya uppgifter om Zlatans tränare

Tuttosport rapporterade att Zlatan Ibrahimovic ville till Juventus.
Tidningens källa, stjärnans förre tränare Stefan Hansson, blev vansinnig och dementerade allt.
Nu sprids nya bevis i sociala medier – där en person som uppges vara Hansson hörs bekräfta Tuttosports uppgifter.

Italienska Tuttosport publicerade uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic ville återvända till Juventus. Källan var Zlatans gamle ungdomstränare Stefan Hansson, som skulle ha berättat om stjärnans planer för framtiden med tidningen.

Uppgifterna blev en världsnyhet. Men någon dag senare gick Stefan Hansson ut och dementerade allt.

– Vad i helvete håller de på med? De har förvrängt hela historien. Jag pratade med Zlatan för åtta-nio år sedan, sa han ilsket i en intervju med Expressen.

Den svenske tränaren, som håller till i Indonesien, berättade att han talat med italienska journalister i Jakarta. Någon ryktesspridning om Zlatans framtid ville han däremot inte kännas vid.

Nu sprids nya bevis över sociala medier

– Italienaren från Tuttosport som jag pratade med har förvrängt hela historien. Det är bedrövligt att det blev sådana här proportioner när de hittar på vad jag har sagt. Vad i helvete sysslar de med?, säger Stefan Hansson.

Svensken säger till Expressen att han aldrig pratat om Zlatans eventuella flytt till Juventus, utan sagt: "det har jag ingen aning om, ni får fråga honom själv". 57-åringen förnekade dessutom att han, som Tuttosport skriver, skulle ha påstått att han talade med Zlatan på Skype för ett par dagar sedan.

– Sen frågade de om jag hade pratat med Zlatan och jag berättade att det var många, många år sedan.

Nu sprids en ljudfil över sociala medier som rapporteras vara en upptagning av intervjun mellan italienska reportrar och Stefan Hansson.

Stefan Hansson uppges vara mannen i klippet

– Jag har en lång historia (att berätta). Jag var Zlatans tränare i Malmö. Innan han stack till Ajax, säger mannen, som uppges vara Hansson, och fortsätter:

– Jag pratade med honom i går kväll på Skype. Då sa han: säg till Allegri (Juventus tränare) att mitt hjärta fortfarande är hos Juventus. Jag pratade alltså med honom på Skype i går kväll. Han sa att han kanske skulle till (Juventus) om ett år. Juventus, eller kanske Kina?

På frågan: "Hur var Zlatan när du tränade honom" svarar mannen följande:
– Han var ung och galen. Nu är han bara galen. Han var en vild pojke men vi fick kontroll på honom.
Lyssna på klippet här!
Sportbladet har sökt Stefan Hansson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM