Malmö FF krossade – är enkelt vidare

FOTBOLL

... men Åge Hareide jagar fortfarande toppformen

Malmö FF har varit fullkomligt överlägset i cupens gruppspel.

Storseger för tredje matchen i rad och enkelt vidare till kvarten.

– Men vi ska vara ännu närmare toppform när vi kommer till april, säger tränaren Åge Hareide till SVT.

Flera av de allsvenska konkurrenterna har åkt på nitar i svenska cupen.

IFK Göteborg har tappat poäng mot division ett-laget Trollhättan, Djurgården föll mot Borås-gänget Norrby, Hammarby kryssade mot Landskrona och AIK är utslaget.

Men de regerande svenska mästarna har inte ens varit nära att darra.

Malmö FF besegrade Assyriska FF med 3–0 och sedan Hudiksvall med 5–0.

Stora siffror blev det också i gruppfinalen mot Jönköpings Södra. Och det var de norska nyförvärven som visade vägen åter en gång

Ropade på tvåsiffrigt

Jo Inge Berget gjorde 1–0 efter bara tre minuter sedan Erik Johansson nått högst på en hörna. Efter det utökade Magnus Wolff Eikrem på och MFF-fansen började skandera om tvåsiffrigt. Malmös första halvlek var mycket bra.

– Då fungerade vi absolut bäst. Lite av vårt varumärke är farten. Vi har fått spelare som driver upp tempot och har snabba spelare på topp, säger Åge Hareide.

Vilade spelare

Något tvåsiffrigt blev det dock inte. MFF nöjde sig med fyra mål.

Markus Rosenberg satte trean i början av andra och Agon Mehmeti punkterade till 4–0 efter passivt försvarsspel av J-Södra i slutet.

– I andra väljer vi att vila några och andra spelare får prövas. Men vi måste sätta ännu lite fler av de chanserna vi skapar, säger Åge Hareide.

På tre matcher har Malmö FF 12-0 i målskillnad och är helt utan problem framme i kvartsfinal.

■ ■ ■

Ett annat allsvenskt lag som tog sig vidare till kvarten under lördagseftermiddagen var Häcken. Simon Gustafson låg bakom det mesta i 4–2-segern över Mjällby. Sedan tidigare har också IFK Norrköping vunnit sin grupp före bland annat Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM