Line Röddik Hansen fördes till sjukhus

FOTBOLL

Rosengård fick med sig 1–1 – jätteläge inför returen

Line Röddik Hansen fick en otäck smäll i huvudet och fördes till sjukhus efter en halvtimme i Champions League-kvartsfinalen.

Efter det ofrivilliga avbrottet stod Rosengård upp rejält mot giganten Wolfsburg.

Det är 1–1 inför returen i Malmö.

Rosengård har tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen Champions League i Wolfsburg, som vunnit turneringen de två senaste åren.

Tyskorna inledde det första mötet på hemmaplan starkt och skapade flera vassa chanser under matchinledningen, men de svenska mästarna kunde freda sig.

Mycket tack vare 18-årige målvakten Zecira Musovic, som räddade flera jättelägen.

Låg stilla

Men efter knappa halvtimmen åkte Rosengård på en blytung smäll.

Line Röddik Hansen, som spelade centralt i fembackslinjen, gick upp i en duell med Vanessa Bernauer och fick tyskans armbåge rätt i huvudet. Hon låg stilla på planen och sjukvårdare tillkallades. Samtidigt som några av dem tittade till 27-åringen höll de andra upp ett antal bruna filtar för att dölja vad som skedde.

Är vid gott mod

Line Röddik Hansen fick föras till sjukhus i ambulans.

"Armbåge och en bula som golfboll. Fick ont i nacken och åkte till sjukhuset", skriver avgående sportchefen Erling Nilsson i ett sms till Sportbladet.

Rosengårds vd Klas Tjebbes åkte med Röddik Hansen till sjukhuset och skriver på Twitter att hon är vid gott mod. Danskan har gjort CT-scanning och väntar på resultatet.

Hansen är avstängd

Line Röddik Hansen fick ersättas av Therese Sjögran och när spelet väl var igång igen spelade Rosengård upp sig.

Och i början av andra halvlek kom ledningsmålet. Ett vackert anfall där Anja Mittag spelade fram Marta, som skickade in bollen i bortre gaveln.

Wolfsburg kvitterade kort därpå genom Verena Faisst, men några fler mål blev det inte och Rosengård har skaffat sig ett jätteläge inför returen.

Där är dessutom Caroline Hansen avstängd. Wolfsburgs norska landslagssspelare visades ut efter en tackling på Marta med tjugo minuter kvar. Den brasilianska storstjärnan buades efter det ut varje gång hon fick bollen.

ARTIKELN HANDLAR OM