Robin Ganemyr förd till sjukhus

FOTBOLL

Föll ihop livlös under träning: ”Alla är chockade”

Foto: Robin Ganemyr spelade tidigare i Falkenberg.

IK Oddevolds tankar är hos Robin Ganemyr.

31-åringen föll ihop under gårdagens träning och vårdas nu på sjukhus.

– Alla är chockade över det som har hänt, särskilt de som var på plats, säger Oddevolds ordförande Johan Ederwall till Bohusläningen.

Det var under gårdagens träning som Robin Ganemyr plötsligt föll ihop framför chockade lagkamrater, utan att någon varit i närheten av honom. Enligt Bohusläningen blev han liggande livlös och fick genast hjärt-lungräddning innan ambulans förde honom till Norra Älvsborgs läns sjukhus.

Ganemyr är kvar på sjukhuset och hans tillstånd är oklart.

”Krya på dig, Robin”

På sin hemsida skriver IK Oddevold:

”Oddevold kan bekräfta, att A-lagsspelaren Robin Ganemyr plötsligt segnade ned på gårdagens träning och skyndsamt transporterades till NÄL. Han befinner sig alltså nu på sjukhuset NÄL för vård. Vi hänvisar till NÄL för ev kommentarer ang det medicinska läget. I övrigt ber vi, att få återkomma när vi har mer information. Krya på dig, Robin!”.

Har spelat i allsvenskan

Oddevold har ställt in torsdagens träning.

– Istället samlar vi allihop på Thordéngården för att diskutera det som hänt. Det kommer att finnas någon på plats om man vill prata, säger Ederwall till HN.

– En jättesvår och tung dag för vår del. Tankarna går till Robins familj, säger Ederwall till Sveriges Radio.

Mittfältaren Robin Ganemyr har spelat i allsvenskan med Örgryte och i superettan med Falkenberg. Nu gör han sin andra säsong i Oddevold, som ligger fyra i division 1 södra.