”Chippen” om lönen: ”Totalt 3000 kronor”

avMarkus Alexandersson

FOTBOLL

Wilhelmsson i intervju om beslutet att komma hem, pengarna och förväntningar

HÄLLEVIK. Christian Wilhelmsson har precis avslutat träningspasset med sina nya lagkamrater och ser ut över Strandvallen.

– Att springa ut här kommer att bli fantastiskt roligt, säger han.

Samtidigt som Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson sjöng på Hälleviks hamnplan framför Chippens hus i måndags bestämde han sig till sist för att skriva på för moderklubben Mjällby AIF.

Men att han nu spelar för Mjällby innebär inte att han flyttar hem till Hällevik.

– Nej, det kan jag dementera. Vi blir kvar i Dubai, det är vår bas, säger han.

Och att han skulle - som det rapporterats i media - tjäna 3000 kronor i månaden dementerar han också.

– Det är tusen kronor i månaden, tretusen totalt över dessa tre månader, säger han och ler.

Han ger ett intryck av att vara tillfreds över att vara tillbaka på Strandvallen och dröjer sig kvar länge med lagkamraterna i omklädningsrummet.

– Förlåt att det tog tid, vi började prata om X-box, säger han.

”Har vår trygghet hemma”

Det har varit en hel del funderande för familjen Wilhelmsson, han har dragit ut en del på sitt beslut, säger att det har varit många faktorer att väga in. Att det blev Hällevik och Mjällby AIF var mycket ett resultat av att Chippen efter sin skada och långa frånvaro från matcher behövde komma till en välkänd miljö med lagom mycket press.

– Vi har vår trygghet hemma, vi behöver inte starta om i en ny liga eller i ett land vi inte känner till. Sen finns det alltid ekonomiska aspekter, Mjällby är en så pass liten klubb och kan inte betala det som andra klubbar i Europa och Mellanöstern kan betala, men det var inte det jag sökte heller.

Att Wilhelmsson vänder tillbaka till Sverige för spel i allsvenskan ökar intresset både för Mjällby AIF och för allsvenskan. Men Chippen känner ingen rädsla för att inte kunna prestera utifrån förväntningarna.

”Folk ska ha förväntningar”

– Det enda jag känner som misslyckande är om inte kroppen håller, om inte foten spökar så  är jag inte orolig att den inte håller. Det är många som har förhoppningar, och jag kan bara göra mitt bästa. Jag är medveten om att det finns förväntningar och det ska folk ha, jag har också höga förväntningar.

Han hoppas kunna blir spelklar så fort som möjligt och ser fram emot att få springa ut på Strandvallen igen.

– När jag tänker Mjällby så är det Strandvallen, jag har inte tänkt på att det är en del bortamatcher och så också.

Jo, det är ju det.

Kanske redan på måndag.

På Strömvallen i Gävle.